A innebunit lupu’. O vedeta Antena 3 cere ca Raed Arafat sa fie dat afara: „Romania nu este Palestina!”

politica

Luju.ro, site-ul lui Razvan Savaliuc, invitat de casa al postului Antena 3, ii cere premierului Orban sa il demita pe Raed Arafat din guvern pentru ca a facut declaratii specifice „unor tari dictatoriale sau care nu au nicio legatura cu democratia”. Pana acum, trustul lui Voiculescu, l-a sustinut isteric pe Raed Arafat.

„ROMANIA NU E PALESTINA – Raed Arafat trebuie dat afara de urgenta. Arafat transforma drepturile romanilor in lux”, titreaza luju.ro, site controlat 100% de Razvan Savaliuc.

Site-ul este scandalizat pentru ca Raed Arafat a facut o „declaratie de-a dreptul revoltatoare, specifica unor tari dictatoriale sau care nu au nicio legatura cu democratia”.

Iata declaratiile facute de medicul Raed Arafat, joi, 8 iulie 2020, la postul Digi24, care l-au enervat pe Razvan Savaliuc:

“Toti apreciem libertatile noastre si libertatile care ne ofera o democratie, dar este o limita. Aceasta limita este cand dreptul meu deja afecteaza drepturile celorlalti din jurul meu si, fara voia lor si fara chiar cunostinta, pentru ca e pot sa treaca pe langa tine, tu esti un asimptomatic care nu vrea sa stea in autoizolare, pleaca din spital, nimeni nu poate sa te urmareasca, sau esti simptomatic, stranuti, tusesti, dar te simti bine. Exista si aceasta forma. Te duci acasa la familia ta. Tu spui ca te izolezi, esti cu familia, stranuti, tusesti, dupa care familia ta merge si lucreaza, merge la lucru, copilul merge si se joaca cu copiii vecinilor si asa mai departe. Aceasta boala se raspandeste. Aici deja nu mai putem vorbi de libertate individuala. Exista totusi libertatea populatiei si a oamenilor care nu vor sa se infecteze.

(…)

Problema e ca noi am luat masuri de relaxare care s-au tinut cu exceptia ultimelor, dar pentru relaxare trebuia sa existe masuri compensatorii, masurile compensatorii sunt in responsabilitatea individului – portul mastilor, spalatul pe maini, fara zone aglomerate, sa eviti anumite comportamente care altadata erau normale, dar acum trebuie sa ai grija la ele.

Ce s-a intamplat in ultima perioada e intensificarea campaniilor negationiste care spun ca virusul nu exista sau care folosesc ideea libertatii individuale, cum ca orice om are dreptul sa refuze sa respecte regulile. Aceste campanii au avut un efect, fiind destinate unei categorii de oameni. Fiecare campanie a avut efecte asupra unei categorii de oameni.

Lasam foarte multi oameni sa ramana liberi sa circule si sa faca orice, nu se poate impune masura izolarii sau carantinarii. Sunt oameni care au plecat din spital fiind simptomatici sau au refuzat internarea, nimeni nu stie in comunitate cum se comporta, aceasta situatie agraveaza acum situatia generala, ceea ce poate duce la o crestere mai mare a cazurilor

Avem nevoie de o legislatie clara pe carantina, izolare, luarea deciziilor, altfel instrumentele pe care putem interveni sunt mai putine, suntem vulnerabili pe decizii, iar acestea devin usor contestabile. E nevoie de lege care sa ne permita sa luam masuri cum sunt in toata lumea.

Trebuie sa fie masura izolarii, a carantinarii, nu putem vorbi doar de libertatea individului, trebuie sa vorbim si de drepturile celor din jurul lui. Nu poate nimeni sa spuna: dreptul meu e sa fac ce vreau, stiu ca sunt infectat dar nu ma intereseaza.

Trebuie gasite mijloace prin care sa putem sa izolam, sa carantinam o persoana din punct de vedere medical pana cand e sigura pentru comunitate si poate sa se intoarca in comunitate sau in izolare la domiciliu”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: