A murit de coronavirus mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului. Sustinea ca „pelerinajele sunt vaccinul lui Dumnezeu”

externe

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului, cunoscut pentru evitarea purtarii mastii de protectie si catalogarea pelerinajelor drept „vaccinul lui Dumnezeu”, a murit din cauza COVID-19, a anuntat mitropolia sarba vineri, potrivit Reuters.

Amfilohie Radovic, in varsta de 82 de ani, a fost cunoscut drept nationalist sarb fervent care a exercitat o influenta politica importanta in aceasta tara.

Mitropolitul a fost diagnosticat cu coronavirusul in 6 octombrie si a fost internat intr-un spital din Podgorica de la data respectiva.

Amfilohie a aparut frecvent in public fara o masca de protectie iar in timpul unei ceremonii legata de praznicul Sfantului Vasile de Ostrog, un episcop din secolul XVII canonizat, a afirmat ca pelerinajul si sfantul considerat facator de minuni sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine ca oamenii de stiinta contemporani sa inventeze vaccinul… dar inainte de a fi gasit… exista un vaccin aici care a functionat de-a lungul secolelor”, a afirmat acesta la Manastirea Ostrog din apropierea capitalei Podgorica.

Mai mult despre:

Comentarii: