A picat mega-afacerea clanului Stanescu cu stuful din Delta. In plus, legea facuta special pentru clanul Stanescu este la un pas de abrogare

politica

Presedintele Senatului, Nicolae Ciuca, a anuntat luni ca platile prin APIA, solicitate ca urmare a cererilor depuse pentru recoltare de stuf din Delta Dunarii, nu se vor executa daca nu sunt indeplinite toate regulile. Unul dintre beneficiari este fiul lui Paul Stanescu, secretarul general al PSD.

„Stiu ca toate aceste masuri nu au fost aprobate, nu se executa plati pentru un astfel de demers, nu numai pentru ca a intervenit Parchetul European. Sunt niste reguli in baza carora se fac platile prin APIA pentru o astfel de activitate si atat timp cat nu exista acele reguli indeplinite, nu se vor face acele plati (…) Intelegerea mea este ca trebuie sa ne concentram pe problemele reale si adevarate ale fermierilor”, a spus Ciuca, luni, la Senat, citat de Agerpres.

Comisia de agricultura din Senat a acordat, luni, raport favorabil propunerii legislative a USR de abrogare a unor prevederi din OUG 34/2013 prin care terenurile mlastinoase si stufarisurile au fost incluse in categoria pajistilor.

Presedintele Comisiei de Agricultura, George Scarlat, a subliniat ca a votat prin „abtinere” pentru ca nu este de acord ca o schema de ajutor acordata localnicilor pentru aceste pasuni, preponderent din judetul Tulcea si Constanta, „sa fie ingropata” doar pentru ca „doua persoane juridice care ar putea sa nu fie moral sau legal indreptatite” sa beneficieze de subventii.

Potrivit unor informatii aparute in spatiul public, fiul lui Paul Stanescu urma sa fie beneficiar al unor subventii date de APIA pentru recoltarea stufului din Delta Dunarii, ministrul Agriculturii declarand in urma cu doua zile ca a aflat din presa despre aceasta situatie. El a anuntat atunci ca toate reclamatiile care au venit la minister pe acest subiect au fost transmise Corpului de control al ministerului, care va face toate verificarile, iar raportul final va fi facut public.

Citeste si: Mafie de stat, apele din Delta au fost transformate in „pasune” in beneficiul a doua firme apropiate de clanul Stanescu. Ministrul Agriculturii: „Eu tastez cu capul”

Drula: „Stanescu a iesit inainte de vot, cand a fost remarcat de colegii mei si i s-a cerut sa spuna cum voteaza”

„Paul Stanescu, secretarul general al PSD, cel mai puternic baron din acel partid, a pregatit un tun de 5 milioane de euro. Cu o lege promovata de actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, a reusit sa transforme apa si stuful din Delta Dunarii in pasune. Imediat dupa adoptare, firmele detinute de fiul baronului au cerut 5 milioane de euro subventie de la APIA. O schema mafiota, anchetata azi de Parchetul European.

USR a depus o lege care anuleaza smecheria facuta pentru Paul Stanescu si intoarce stuful din Delta la categoria stuf, nu pasune. Astazi am obtinut si o prima victorie: legea a primit raport de admitere de la Comisia de Agricultura din Senat, cu voturile USR si Forta Dreptei.

PNL s-a abtinut, in timp ce senatorii PSD, de frica, nu au participat la vot. Unul dintre oamenii din Comisie era chiar baronul Paul Stanescu. A iesit inainte de vot, cand a fost remarcat de colegii mei si i s-a cerut sa spuna cum voteaza.

Cer PNL si PSD sa voteze imediat legea in Senat si in Camera Deputatilor”, a transmis presedintele USR, Catalin Drula, luni.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: