news

A pornit valul de romani care se intorc acasa pentru sarbatori. Cozi in vamile de pe granita vestica

Vamile de pe granita de vest incep sa faca fata din ce in ce mai greu afluxului de conationali care se intorc in tara pentru sarbatori. Principalele punctele de trecere a frontierei din judetul Arad sunt aglomerate, vineri, pe sensul de intrare in tara, autoritatile precizand ca au inceput sa vina acasa pentru sarbatori multi dintre romanii care lucreaza in strainatate. In aceasta situatie s-au luat masuri pentru fluidizarea traficului, potrivit Agerpres.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac I (DN7) este cea mai mare aglomeratie la traficul usor si turistic, timpul de asteptare pentru controlul documentelor fiind de cel putin o ora. Aici sunt disponibile doua artere de intrare in tara pentru autoturisme si autocare.

La Nadlac II, pe autostrada pan-europeana, se asteapta aproximativ 40 de minute pentru a se intra in Romania, desi sunt disponibile cinci artere de intrare.

„Avem un numar mare de autoturisme prezente la verificarile de frontiera pe sensul de intrare in tara, in contextul in care se apropie sarbatorile de iarna si multi cetateni romani stabiliti in alte tari se intorc acasa pentru a fi alaturi de familiile lor”, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Andrei Dinca.

El a precizat ca s-au luat masuri pentru fluidizarea traficului la frontiera cu Ungaria, fiind suplimentat numarul politistilor planificati la controlul documentelor de calatorie.

De asemenea, Politia de Frontiera Romana precizeaza, intr-un comunicat transmis vineri, ca in aceasta perioada numarul politistilor de frontiera a fost suplimentat la 3.800 la nivelul intregii tari.

„In contextul in care se vor crea aglomerari, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare in tara, pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. La granita cu Ungaria si Bulgaria formalitatile de frontiera se deruleaza in comun cu autoritatile din statele vecine, sens in care reprezentantii Politiei de Frontiera Romane mentin permanent legatura cu omologii unguri si bulgari, pentru dispunerea unor masuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor si a personalului aferent)”, a transmis sursa citata.

Pentru ca in zilele urmatoare sunt preconizate cresteri tot mai mari ale valorilor de trafic, cei care vin in Romania sunt sfatuiti sa consulte aplicatia online care monitorizeaza timpii de asteptare la granite, de pe site-ul Politiei de Frontiera.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

Numar record de aliati NATO care isi ating tinta de cheltuieli pentru aparare, pe fondul razboiului din Ucraina. De patru ori mai mare fata de 2021

Peste 20 de tari membre NATO isi indeplinesc obiectivele privind cheltuielile de aparare in acest…

16 minute ago

UEFA initiaza o procedura disciplinara impotriva Federatiei Sarbe de Fotbal dupa incidentele de la meciul cu Anglia. Ce au facut fanii sarbi

Uniunea Europeana de Fotbal UEFA a initiat o procedura disciplinara impotriva Federatiei de Fotbal din…

13 minute ago

Un grup de atleti care vor concura la Olimpiada isi exprima temerile legate de caldura severa care se anunta la Paris: „Devine destul de periculos”

Intr-o declaratie, publicata in comun de mai multe organizatii sportive si climatice britanice si americane,…

12 minute ago

PPE vrea mai mult. Liderii UE nu s-au pus de acord cu privire la un al doilea mandat pentru Ursula von der Leyen: „Nu exista niciun acord”

Liderii UE nu au aprobat candidatura Ursulei von der Leyen pentru un al doilea mandat…

14 minute ago

Rusia ar vrea sa construiasca statiuni turistice de lux in valoare de zeci de miliarde de euro in orasele ucrainene devastate. „Monte Carlo” la Mariupol

Rusia planuieste sa construiasca cel putin 12 statiuni turistice de lux in sudul Ucrainei ocupate…

4 ore ago