A povestit tot ce a vazut in timpul operatiunii de LICHIDARE a lui Osama bin Laden. Autoritatile SUA nu l-au iertat

externe

Un fost soldat din trupele de elita americane Navy Seals, autorul unei carti despre operatiunea de comando in care a fost ucis Osama bin Laden, fostul lider al retelei Al-Qaida, in mai 2011, va achita 6,8 milioane de dolari guvernului federal pentru a nu fi urmarit in justitie, transmite sambata AFP, citata de Agerpres.

Potrivit acestui acord amiabil, negociat indelung, Pentagonul renunta sa mai obtina condamnarea penala a lui Matthew Bissonnette, caruia i se reproseaza ca a dezvaluit detalii sensibile fara a avea acordul superiorilor sai, a precizat avocatul fostului soldat, Robert Luskin.

In mod concret, Matthew Bissonnette va ceda toate veniturile — trecute sau viitoare — din drepturile de autor pentru cartea sa, ca si din conferintele tinute pe acest subiect.

Scrisa sub pseudonimul de Mark Owen si publicata in 2012, cartea sa ‘No Easy Day’ a devenit un bestseller.

Pentagonul a denuntat-o insa pentru ca ar contine informatii clasificate despre operatiunea in care a fost ucis Osama bin Laden in mai 2011, in ascunzatoarea de la Abbottabad, in Pakistan.

Guvernul american a deschis apoi urmarirea penala impotriva fostului militar, a carui carte a afectat de asemenea reputatia de discretie a Navy Seals, corp de elita al marinei americane, ale carui operatiuni sunt tinute in mod obisnuit in mare secret.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: