A scapat repede. Milionarul din dosarul „Mita la PSD” a fost ELIBERAT din puscarie

politica

Omul de afaceri Ioan Niculae va fi eliberat conditionat, a decis vineri, definitiv, Tribunalul Dambovita, dupa ce acesta a executat o parte din pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul „Mita la PSD”.

Ioan Niculae urmeaza sa paraseasca Penitenciarul Gaesti dupa ce Tribunalul Dambovita a decis eliberarea conditionata.

In 2 aprilie 2015, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe patronul grupului SC Interagro SA Ioan Niculae, la doi ani si sase luni de inchisoare in doarul „mita la PSD”. In acelasi dosar au fost condamnati Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de inchisoare, Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac, la doi ani si sase luni cu executare.

Procurorii aratau, in rechizitoriu, ca in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.

Potrivit intelegerii, sumele de bani trebuiau sa fie date indirect, in sensul ca Ioan Niculae urma sa achite plati catre diferiti furnizori de servicii ce aveau legatura cu campania electorala, inclusiv institutii implicate in realizarea de sondaje de opinie publica. In acest fel, au sustinut procurorii anticoruptie, se disimula destinatia reala a sumelor de bani, ocolindu-se dispozitiile legale referitoare finantarea partidelor politic.

In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul PSD, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz si SNGN Romgaz SA), aratau procurorii in rechizitoriu.

Ioan Niculae a fost trimis in judecata in luna aprilie intr-un alt dosar al DNA, acesta fiind acuzat de cumparare de influenta, instigarea la evaziune fiscala si la spalare de bani, pe cand fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este cercetat pentru trafic de influenta. In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si Nicoleta Toncea, presedinte Interagro, pentru complicitate la evaziune fiscala si la spalare de bani dar si Viorel Barac, director general al societatii Interagro, pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Omul de afaceri este cercetat si in dosarul Romgaz – Interagro, instrumentat de DIICOT.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: