Abia acum s-a aflat. Iata cum si-a platit Dragnea intalnirea cu Trump, contract semnat pe 1 februarie in mare secret

politica

Jurnalistii de la hotnews.ro dezvaluie ca, pe 1 februarie, in mare secret, a fost semnat un contract intre  intre reprezentantii Romarm si oficialii firmei americane Circinus, detinuta de Elliot Broidy. Boidy este lobbistul care l-a invitat pe Liviu Dragnea in ianuarie 2017 la ceremonia de investire a presedintelui Donald Trump.

Acordul a fost semnat in mare secret in urma cu o saptamana, fara presa si comunicate oficiale, in mod netransparent, desi la eveniment au participat ministrul economiei, Danut Andrusca, ministrul Apararii, Mihai Fifor si ambasadorul american Hans Klemm, mentioneaza hotnews.ro.

Singura publicatie care a aflat despre acest contract a fost Adevarul, insa articolul a fost sters apoi de pe pagina de internet a publicatiei. In luna septembrie 2017, ministrul Apararii Mihai Fifor ar fi avut, in timpul vizitei sale oficiale din SUA si o o intalnire neoficiala, in afara programului oficial transmis public, cu Cristian Burci (patronul Adevarul) si controversatul lobbyst Elliott Broidy.

Obiectul contractului semnat pe 1 februarie il reprezinta  realizarea sistemului C4ISR, unul din programele prioritare majore de inzestrare a Fortelor Armate. Valoarea contractului este estimata la circa 180 de milioane de euro.

Jurnalistii de la publicatia americana McClatchydc.com au publicat, joi, o ampla investigatie despre afacerile lobbystului american Elliot Broidy si sugereaza ca invitarea lui Dragnea si Grindeanu in Statele Unite are legatura cu interesele sale in extinderea businessului in zona contractelor militare, avand in vedere ca Romania este una din tarile care aloca 2% din PIB pentru dotarea armatei.

Potrivit sursei citate, una din firmele lui Broidy, cel care a semnat invitatia pentru Dragnea si Grindeanu pentru a participa in ianuarie 2017 la ceremonia de investire a presedintelui american Donald Trump, si-a deschis in luna mai 2017 o filiala in Romania. Este vorba de Circinus Defense SRL, al carei actionar cu 99% este Circinus LLC, firma specializata in servicii high tech pentru armata, detinuta de Broidy.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: