Abia instalat in functie, premierul Tudose primeste o scrisoare avertisment din partea presedintelui Consiliului European. Oficialul UE stie cu cine are de a face

politica

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a transmis o scrisoare noului premier, Mihai Tudose, in care tine sa-i atraga atentia asupra importantei luptei anticoruptie.

Textul scrisorii:

„In numele Consiliului European, as dori sa va felicit pentru numirea dumneavoastra in functia de prim-ministru. Ca membra a Uniunii Europene si ca viitoare detinatoare a presedintiei Consiliului UE, Romania joaca un rol deosebit de activ in sprijinirea unei Uniuni mai puternice si unite, precum si a unei vecinatati UE stabile si democratice.

Am incredere ca guvernul dumneavoastra va oferi Romaniei stabilitatea favorabila dezvoltarii continue a tarii dumneavoastra, precum si a Uniunii Europene si va continua sa contribuie constructiv la rezolvarea provocarilor comune.

Statul de drept si progresele inregistrate in lupta impotriva coruptiei, in conformitate cu asteptarile ridicate ale societatii romanesti si a valorilor UE, sunt esentiale pentru a asigura ca toti cetatenii romani pot beneficia pe deplin de toate oportunitatile oferite de statutul de membru al Uniunii. Astept cu nerabdare sa colaborez indeaproape cu dumeavoastra si va doresc dumneavoastra si guvernului dumneavoastra toate sucesele pentru viitor”, se arata in scrisoarea luiĀ Tusk.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: