„Abuz de alcool si dezertari” in randul ocupantilor rusi din Ucraina. Aceste situatii s-au generalizat, anunta Statul Major General al Ucrainei

actualitate

Moralul si bunastarea generala a trupelor rusesti invadatoare se inrautatesc din ce in ce mai mult, a anuntat Statul Major General al Ucrainei intr-o postare pe Facebook la 13 iulie.

Abuzul de alcool si dezertarea sunt generalizate in fortele rusesti, se precizeaza in postare, citata de New Voice of Ukraine.

Soldatii inamici tind, de asemenea, sa se planga de faptul ca li se ordona sa atace inutil si ineficient apararea ucraineana.

Citeste si: Partizanii din Herson anunta ca vor bloca referendumul pentru alipirea la Rusia: „Vom lupta pe strazi, nu vom ceda nici macar o parcela din pamantul nostru”

Partizanii din Herson, sudul Ucrainei, au anuntat marti ca nu vor permite organizarea unui referendum local pentru alipirea regiunii la Rusia.

„Vom bloca cladirile & vom lupta pe strazi. Nu vom ceda nici macar o parcela din pamantul nostru, [colaboratorii] sunt pe listele noastre pentru a fi eliminati”, a anuntat un partizan mascat intr-o inregistrare postata pe retelele de socializare.

Citeste si: Partizanii l-au aruncat in aer pe seful administratiei de ocupatie dintr-un oras din Harkov. Atacurile partizanilor se inmultesc

Administratia militara prorusa care conduce zona din jurul orasului ucrainean ocupat Herson a anuntat ca se pregateste sa organizeze un referendum de alipire la Rusia, transmite miercuri dpa.

‘Da, ne pregatim pentru un referendum – si il vom tine’, a afirmat adjunctul sefului administratiei militare si civile din Herson, Kirill Stremusov, intr-o postare video pe Telegram.

Herson ar trebui sa devina ‘membru deplin’ al Rusiei, a mai spus el.

Posibilitatea desfasurarii unui astfel de referendum in aceasta regiune din sudul Ucrainei nu este noua, iar anunturi anterioare ale administratiei impuse de Moscova indicau faptul ca acesta ar putea avea loc in toamna.

Conform unor relatari aparute marti, primarul ales al Hersonului, Igor Kolihaev, a fost arestat de fortele ruse.

Guvernul ucrainean se astepta de multa vreme ca un astfel de referendum – dupa modelul celor din Crimeea anexata si din regiunile separatiste din est Luhansk si Donetk – ar putea fi in pregatire la Herson.

Herson, port important la Marea Neagra, se afla in totalitate sub control rus de la inceputul lunii martie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: