politica

Abuzul CCR deschide calea spre mari schimbari. Dupa alegeri urmeaza o „reforma constitutionala pentru clarificarea rolului fiecarui actor al statului”

Romania pare in deriva, iar politicienii nu par sa aiba un plan si solutii la crizele reale sau provocate de ei insisi, considera presedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Ciolos.

„Desemnarea unui premier si alegerile anticipate sunt lucruri serioase, care nu trebuie tratate de niciun partid ca fiind o mascarada. Pentru noi, anticipatele raman o prioritate. O spunem de mult timp, am venit si cu solutii. Dar, ca sa se intample trebuie tratate si pregatite cu responsabilitate de toata clasa politica”, scrie Ciolos, joi, pe Facebook.

In opinia sa, pasul urmator este o reforma profunda si rapida.

„Constitutia e insuficient echipata pentru astfel de crize politice. Am spus-o si o repetam: ne trebuie o reforma constitutionala pentru clarificarea rolului fiecarui actor al statului. Altfel, Romania ramane prinsa intre partidele vechi care fie se inteleg, fie se joaca de-a guvernarea, cu bugetul, administratia si justitia si, cand nu se mai inteleg, intram in crize politice indelungate. Si stagnam ca tara. Din pacate, tara noastra pare in deriva, iar politicienii nu par sa aiba un plan si solutii la crizele reale sau provocate de ei insisi. Noi suntem hotarati sa schimbam Romania”, conchide fostul prim-ministru.

Mesaje in acest sens, privind necesitatea reformarii Constitutiei au fost transmise in trecut si de presedintele Klaus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Manifestatie a jurnalistilor mexicani, dupa ce un coleg al lor a fost asasinat pentru ca a publicat pe Facebook critici politice

Aproximativ cincizeci de jurnalisti mexicani au manifestat sambata dupa asasinarea colegului lor Roberto Carlos Figueroa…

7 minute ago

Rusia, atacuri masive in zona Avdiivka. Ucrainenii spun ca scopul acestora este sa „paralizeze livrarile incarcaturilor militare”

Nu mai putin de 59 de atacuri inamice au respns fortele de aparare ucrainene, sambata,…

19 minute ago

Autoritatile isi solicita documentele si studiile geotehnice legate de situatia din Slanic, Prahova. Termen: 48 de ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a cerut Consiliului Judetean Prahova, Primariei Slanic, Societatii…

18 ore ago

Lovituri cu drone si rachete ale Hezbollah, in nordul Israelului. Pro-iranienii lanseaza zilnic atacuri pentru a sustine Hamas

Miscarea libaneza pro-iraniana Hezbollah a anuntat ca a vizat sambata, 27 aprilie, doua pozitii militare…

18 ore ago

O vedeta irakiana de pe TikTok a fost impuscata in fata casei sale din Bagdad

Un barbat pe o motocicleta a impuscat mortal un influencer cunoscut sub numele de Om…

18 ore ago