Academia SRI l-a scos din obiectiv pe generalul Izmana

politica

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de plagiat, nu mai coordoneaza, in prezent, lucrari de doctorat la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”.

Gabriel Oprea nu mai este coordonator de teze de doctorat la Academia Nationala de Informatii, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax. De altfel, numele sau nu apare pe lista coordonatorilor de doctorat ai institutiei, postata pe site-ul acesteia.

Academia Nationala de Informatii a emis, pe 7 septembrie, un comunicat, in care a anuntat ca evalueaza „stadiul implementarii masurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academica a tezelor de doctorat”.

„Senatul Academiei mandateaza Consiliul Stiintific al Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” sa accelereze procesul de evaluare, initiat cu mult timp in urma, asupra modului de respectare a standardelor stiintifice si dezvoltare a capacitatii noastre academice. Concluziile acestei evaluari vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de invatamant si cercetare academica in cadrul ANI MV”, se spunea in comunicat.

Comunicatul a fost emis dupa suspiciunile de plagiat vizand lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, sustinuta la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, dar si lucrari coordonate de acesta la Academia „Mihai Viteazul”.

Pe 4 septembrie, Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, a dat un verdict transant dupa ce a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunand ca, in mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind „copiate integral”.

Astfel, el a contrazis, in nume personal, concluzia Consiliului National de Etica din Ministerul Educatiei – singurul organism abilitat la nivel national pentru solutionarea acestor sesizari – in cazul tezei de doctorat „Procedura plangerii prealabile”, sustinute de Gabriel Oprea in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: