„Aceasta este linia rosie”. Timmermans il executa pe Liviu Dragnea chiar de la tribuna Congresului PES

politica

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avut, sambata, un mesaj adresat direct lui Liviu Dragnea chiar de la tribuna Congresului Partidului Socialistilor Europeni (PES). El i-a spus lui Liviu Dragnea ca PSD va ramane in „aceasta familie” doar daca va respecta „valorile fundamentale ale miscarii: statul de drept, libertatea presei, lupta anticoruptie”. 

Timmermans a subliniat ca aceste valori reprezinta „linia rosie”, dezvaluind ca Liviu Dragnea a promis ca le va respecta. Insa Timmermans va continua sa puna presiune pe liderul PSD. „Vom avea discutii pe aceasta tema in saptamanile viitoare. Nu putem face niciun compromis in acest domeniu”, a subliniat Timmermans.

„Dar daca suntem partidul care vorbeste cel mai mult despre propriile valori, daca suntem partidul care ii critica pe altii cand incalca statul de drept, cand ataca libertatea presei, cand pun judecatorii sub control politic, cand opresc lupta impotriva coruptiei, trebuie sa vorbim deschis daca vedem asemenea probleme in familia noastra, aceasta este datoria noastra, nu putem evita aceasta discutie.

Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de catre Serghei, Udo si cu mine, ieri, cand ne-am intalnit. I-am spus ieri: Liviu, daca vreti sa faceti parte din aceasta familie, trebuie sa respectati valorile noastre fundamentale. Si Liviu a spus ca vor face acest lucru. Vom avea discutii pe aceasta tema in saptamanile viitoare. Nu putem face niciun compromis in acest domeniu.

Aceasta este o linie rosie pentru miscarea noastra, asta e o linie rosie pentru Europa. Am vazut ca Romania a devenit o societate vibranta, deschisa, unde lupta impotriva coruptiei a avut succes in ultimii ani, o societate in care exista presa libera, o societate in care sistemul judiciar poate functiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie sa se schimbe. Tocmai am fost in Ungaria. Am vazut ce se intampla daca se fac pasi inapoi“, a afirmat Frans Timmermans.

Mai mult despre: ,


Comentarii: