Aceeasi scuza ca Pop. Ministrul propus pentru Educatiei, Valentin Popa, explica de ce a folosit cuvantul „pamblica”

politica

Luni, dupa audierile din comisia parlamentara de specialitate, ministrul propus pentru Educatiei, Valentin Popa, a declarat ca a folosit cuvantul „pamblica” in declaratia care l-a facut vedeta pe internet, deoarece este un regionalism din zona din care provine.

Valentin Popa recunoaste ca a facut dezacorduri si a remarcat ca a fost „foarte, foarte batjocorit” pentru ca a folosit cuvantul „pamblica”, dar acesta este un regionalism si este “foarte mandru ca este bucovinean” si ca va folosi in continuare aceasta forma a cuvantului.

„Am remarcat si la inceputul sedintei faptul ca am fost foarte foarte batjocoric pentru ca am folosit cuvantul pamblica. Mai multe dintre comunitatile din Moldova folosesc cuvantul pamblica, este un regionalism. Toata viata mea am locuit in Suceava, am facut acultatea la Iasi, sunt mandru ca sunt bucovinean (…), chiar daca am fost privit cu zambete atunci cand am avut un accent diferit”, a declarat Popa.

Acesta a raspuns criticilor Ralucai Turcan, care l-a intrebat pe Valentin Popa „cu ce legitimitate va conduce” Ministerul, avand in vedere greselile gramaticale.

„Am facut cu siguranta si dezarcorduri, am avut probabil si balbe, si cuvinte stalcinte, in general, datorate emotiei(…) Nu neg ca am facut astfel de greseli, nu sunt onorante nici pentru un rector, cu atat mai mutin pentru un ministru al Educatiei Nationale”, a mai spus Popa.

Luni, candidatii propusi de PSD la cea mai recenta sedinta CEX al PSD pentru a ocupa posturile de ministrii in Guvernul Dancila sunt audiati in comisiile de specialitate din Parlament, urmand ca, tot luni, dupa ora 15:00, Plenul Parlamentului sa se reuneasca in sedinta extraordinara pentru a acorda votul de investitura viitorului Guvernul Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: