„Aceste declaratii ale lui Valcov sunt un autodenunt? Sunt sigur ca va explica procurorilor”. Valcov s-a dat singur de gol

politica

Senatorul PNL Florin Citu s-a intrebat, sambata, daca afirmatiile consilierului guvernamental Darius Valcov pe tema neactualizarii pretului la gaze reprezinta un autodenunt, din moment ce PSD a fost la guvernare din 2012.

„Consilierul, condamnat in prima instanta la 8 ani cu executare, arunca tot felul de petarde in spatiul public. Cel care a furat din bani publici ani de zile (asa zice o instanta) vine si (auto)denunta un jaf de proportii. Pretul de referinta al gazelor naturale nu a fost actualizat din 2008 de ANRM! Unde este jaful? La acest pret se aplica redeventa. Astfel, pentru ca pretul de referinta nu a mai fost actualizat redeventa incasata de statul roman a fost mai mica. Si aici apare onestul Darius Valcov si trage un semnal de alarma”, a scris, sambata, senatorul PNL Florin Citu, pe Facebook.

Liberalul a adaugat ca Agentia Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), care actualizeaza preturile de referinta la gaze, „se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si in coordonarea prim-ministrului, printr-un consilier de stat”.

Senatorul PNL mai precizeaza ca Valcov omite niste informatii despre acest subiect, cum ar fi pretul pentru consumatori si persoane fizice si juridice. Citu se mai intreaba de ce nu s-au luat pana acum masuri pentru stoparea acestui „jaf de proportii”, in contextul in care PSD este la guvernare din anul 2012.

„Ce nu spune Darius Valcov: -care ar fi fost pretul pentru consumatori, persoane fizice si juridice, daca acest pret de referinta era actualizat. -si mult mai important- din 2012 la guvernare este PSD, inclusiv Darius Valcov. Daca era un jaf de proportii, de ce nu a facut nimic pana acum? aceste declaratii sunt un autodenunt? Sunt sigur ca va explica procurorilor, dar mai ales romanilor, de ce nu a facut nimic in 6 ani de guvernare, in cadrul anchetei penale pe care o cere tot el”, a completat Citu pe reteaua de socializare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: