Actiune comuna PSD-AUR-UDMR in Parlament. UDMR. Deputat revoltat: „PSD este acelasi partid fara scrupule pe care il cunoastem”

politica

Deputatul USR PLUS Mihai Politeanu dezvaluie ca, in Comisia de Validare a noilor parlamentari, a functionat o alianta aparent neasteptata intre PSD, AUR si UDMR. PSD si UDMR au dorit sa ajute AUR sa scape de Francisc Toba, care reprezinta acum o mare problema de imagine pentru George Simion.

„Ieri, am fost parte din comisia care a propus spre validare deputatii. Astfel, am niste vesti despre cele doua cazuri in legatura cu care PSD si AUR au manipulat la greu in presa,

Daniel Tudorache (PSD) a fost validat, avand toate documentele in regula si, oricum, PSD nici nu avut vreo tentative sa impiedice validarea lui,

Francisc Toba (AUR) a fost amanat pentru validare, lipsindu-i documente de la de la dosar. In niciun caz nu a fost invalidat, asa cum a sustinut AUR, care vrea sa scape de o problema majora de imagine incercand sa arunce pisica in curtea altora.

Nota: in acest caz, in aceasta comisie, a functionat o coalitie ad-hoc PSD-AUR-UDMR.

Inca o data ni se demonstreaza ca PSD este acelasi partid fara scrupule pe care il cunoastem. ‘Reformarea’ PSD este nimic altceva decat o iluzie translucida”, a anuntat Politeanu.

Validarea mandatului lui Francisc Toba a fost amanata cu 4 zile, pentru verificari, in urma acuzelor ca acesta ar fi fost implicat in reprimarea Revolutiei din 1989.

“Astazi nu a fost validat un mandat din toti parlamentarii – mandatul lui Francisc Toba si apreciez foarte mult pozitia adoptata de UDMR si PSD in acest sens si celelalte partide, desigur, nu au votat pentru a i se valida mandatul si le felicit si pe ele. Vom colabora cu toate fortele politice, vrem sa facem o opozitie, dar o opozitie constructiva in interesul natiunii romane si suntem deschisi oricand pentru a raspunde presei”, a afirmat George Simion, care a facut parte din comisia de validare.

El a sustinut ca Francisc Toba nu face parte din AUR.

″Intr-adevar, cineva care era pe listele Aliantei pentru Unirea Romanilor, nu face parte din partidul AUR, acest Francisc Toba, despre care am descoperit si noi, se inscrisese in ultima zi, venea de la un alt partid, era secretar general acolo. Am descoperit ca exista suspiciuni in privinta lui, asa ca nu am dorit validarea mandatului acestui domn pana nu isi clarifica situatia legala. Niciun judecator nu a judecat pe fond crimele Revolutiei si asteptam pe Iliescu, Petre Roman si toti cei vinovati si aflati in rechizitoriul dosarelor Revolutiei si Mineriadei sa fie adusi in fata Justitiei si sa nu fie scapati pe diferite motive”, a adaugat Simion.

Citeste si: UDMR, virusul PSD-ist din noua coalitie de dreapta. Refuza anularea pensiilor speciale si alegeri locale in doua tururi

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: