externe

Actrita americana Cynthia Nixon, din serialul „Totul despre sex”, in greva foamei in fata Casei Albe, in semn de solidaritate cu palestinienii din Gaza

Actrita si activista americana Cynthia Nixon, cunoscuta telespectatorilor romani in special pentru rolul sau din serialul  „Totul despre sex” s-a alaturat unui grup de activisti care au intrat aseara in greva foamei in fata Casei Albe din Washington, DC, cerand  cerand o incetare permanenta a focului in Gaza.

Nixon spune ca protestul este impotriva numarului mare de morti din Gaza in urma loviturilor israeliene – care, potrivit ei, depaseste numarul de civili din timpul razboiului american din Afganistan – si sustine ca Gaza este in pragul foametei, scrie cotidianul britanic The Guardian.

„Ne aflam aici, facand greva foamei, doar pentru a-i arata lui Biden tipul de privatiuni care se intampla in Gaza si pentru a-i arata ca are la indemana sa faca sa se intample o incetare a focului”, a declarat ea reporterilor, scrie The Guardian.

Protestul are loc in ciuda armistitiului temporar actual, care a permis eliberarea unora dintre ostaticii detinuti de Hamas si cresterea fluxului de ajutoare in Gaza. Ea nu mentioneaza situatia dificila a ostaticilor ramasi, care au fost rapiti si dusi in Gaza, cand aproximativ 3.000 de teroristi au trecut granita in Israel si au ucis aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili.

Ministerul Sanatatii din Gaza, condus de Hamas, afirma ca bilantul mortilor in urma campaniei militare israeliene lansate dupa atacul asupra sudului Israelului este de peste 15.000 de persoane. Aceste cifre nu pot fi verificate in mod independent si nu fac distinctie intre civili si membrii activi ai gruparii teroriste Hamas. De asemenea, cifra nu face distinctie intre cei ucisi in loviturile israeliene si cei ucisi de sutele de rachete lansate de teroristii palestinieni care au aterizat accidental in interiorul Gaza.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

17 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

17 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

17 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

8 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

17 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

17 ore ago