„Acuz MAI de minciuna si tentativa de manipulare a opiniei publice. Sunteti niste penali ordinari!”. Acuzatii grave ale unui deputat care a ascultat inregistrarile de la 112

politica

Deputatul PNL Florin Roman acuza MAI de manipulare a opiniei publice privind tragedia din Caracal. Liberalul a afirmat ca difuzarea inregistrarilor audio ale apelurilor Alexandrei la 112 va arata incompetenta si cinismul politistilor si va produce revolta in randul oamenilor.

„Acuz MAI de minciuna si tentativa de manipulare a opiniei publice. Difuzarea audio a inregistrarilor prin 112 poate risipi toate aceste manipulari! Ele surprind tragicul si adevarul acelei zile fatidice, pentru Alexandra! Dar si incompetenta, cinismul, nesimtirea unor lucratori ai statului in fata apelului disperat al unui copil rapit, sechestrat si violat de un monstru! Este singurul motiv pentru care aceste apeluri au fost secretizate, pentru ca difuzarea lor vor produce o mare revolta si indignare in randul opiniei publice!”, transmite Florin Roman, intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.

Deputatul PNL a adaugat ca audierile reprezentantilor Serviciului de Telecomunicatii Speciale, in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor, au aratat ca Politia Romana a mintit afirmand ca STS a furnizat adrese gresite de localizare in cazul Alexandrei.

„Se minte cu nerusinare de la cel mai inalt nivel! In partea publica a sedintei comisiei de aparare, am reusit sa stabilim doua certitudini:

-Ca politia a mintit atunci cand acuza STS ca a dat trei adrese gresite. Informatia a fost rostogolita in spatiul public de purtatorul de cuvant al IGP!

– S-a demonstrat ca dispecerul de serviciu al politiei nu a fost in stare sa deschida perimetrul de localizare din cauza incompetentei, decat peste mai bine de o ora!”, transmite Roman.

El a afirmat ca MAI vrea sa manipuleze opinia publica prin furnizarea unor informatii false: „Manipularea consta in aruncarea pe piata a unor informatii false, prin care MAI vrea sa induca opiniei publice ideea ca -am fost profesionisti, am facut tot ce se putea, dar era prea tarziu-! Cele mai multe minciuni au fost aruncate pe piata, direct sau pe surse, de fostul sef al politiei romane, Chestorul Buda, sau de purtatorul de cuvant al IGP, de dispecerul de serviciu si multi altii! Nu, nu ati ajutat deloc acel copil, ci pur si simplu ati dat dovada de incompetenta, cinism si nepasare! Voi incurcati ancheta penala prin manipulare si minciuna! Sunteti niste penali ordinari!”.

Liberalul solicita autoritatilor sa nu gestioneze situatia ca la actiunile din 10 august 2018.

„Am cerut desecretizarea discutiilor prin 112 intre Alexandra si Politie! De ce? Pentru aflarea adevarului si pentru a pune capat campaniei de manipulare a opiniei publice de catre sefii din MAI! Desecretizati convorbirile in format audio si incetati cu minciuna! Nu faceti ca in 10 august, incercand sa musamalizati impostura! Politia Romana trebuie curatata de cangrena, de cei cu atitudine si comportament sfidator la adresa cetateanului de rand, dar in acelasi timp este esential sa-i valorificam pe acei politisti care isi fac treaba in mod profesionist, onest si cu buna-credinta”, spune Florin Roman, in incheiere.

Reprezentantii STS au fost audiati in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor cu privire la gestionarea tragediei din Caracal. Sorinel Vasilca a demisionat, luni, de la sefia Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Alexandra a sunat de trei ori la 112 si a dat detalii despre locul in care a ajuns, fiind rapita, insa politistul nu a putut sa o localizeze decat dupa mai bine de o ora.

Mai mult despre: ,

Comentarii: