Categories: actualitateexterne

Acuzat de CORUPTIE, presedintele Senatului din Nigeria si-a angajat 66 de AVOCATI

Presedintele senatului din Nigeria, Bukola Saraki, al treilea om in stat, dar inculpat pentru coruptie, a venit vineri la tribunal cu o echipa de 66 de avocati, a constatat un corespondent al AFP la fata locului, citat de Agerpres.

El este acuzat ca a disimulat bunuri achizitionate din fonduri publice deturnate pe vremea cand era guvernator al statului Kwara (vestul Nigeriei), intre anii 2003 si 2011. La audierea de vineri avocatul sau principal a avut nevoie de circa zece minute pentru a citi lunga lista cu avocatii apararii.

Nu a fost avansata nicio justificare pentru prezenta unei asemenea armate de avocati. Dar luna trecuta, un celebru avocat nigerian, acuzat ca ar fi incercat sa influenteze justitia, a apelat la un procedeu asemanator, venind in fata instantei cu o echipa de 90 de avocati, actiune considerata de judecator drept o forma de ‘hartuire si intimidare a tribunalului’.

Dosarul Saraki este un test decisiv pentru campania anticoruptie initiata de presedintele Muhammadu Buhari, care a fost ales anul trecut dupa ce a promis ca va elimina ‘demonul coruptiei’ din Nigeria, prima putere economica a Africii. In fata tribunalelor vor fi aduse si alte personalitati, inclusiv numerosi colaboratori ai fostului presedinte Goodluck Jonathan.

Insa Bukola Saraki a contestat la Curtea Suprema competenta instantei care-l judeca, astfel ca procesul a fost amanat, pentru a doua oara, audierea fiind reprogramata pentru 18 martie, in timp ce procurorul a calificat contestatia drept „o tentativa deliberata de a sabota procesul”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

AstraZeneca recunoaste pentru prima data oficial ca vaccinul sau Covid poate provoca efecte secundare rare

AstraZeneca a recunoscut pentru prima data in documente judiciare ca vaccinul sau Covid poate provoca…

8 minute ago

Un sofer incepator a intrat cu masina intr-un garaj din Chiajna, declansand un incendiu de proportii

Trei masini au fost cuprinse de flacari violente noaptea trecuta, in Ilfov. S-a intamplat dupa…

23 de minute ago

Emmanuel Macron, tot mai indraznet in fata amenintarii Rusiei: „Armele nucleare ar trebui sa faca parte din dezbaterea privind apararea UE”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca este deschis sa discute despre utilizarea armelor nucleare…

38 de minute ago

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, afirma: „Soarta lui Zelenski este pecetluita!”

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al liderului rus Vladimir Putin, a afirmat ca soarta presedintelui…

54 de minute ago

Fostul ministru al Justitiei, Stelian Ion, a sesizat Biroul Electoral dupa ce a aflat ca numele lui si al altor colegi din USR ar aparea pe listele de sustinatori ai Dianei Sosoaca

Fostul ministru al Justitiei, actualmente candidatul Aliantei Dreapta Unita la functia de primar al Municipiului…

O oră ago

O romanca din Spania, virala pe TikTok dupa ce a dezvaluit ca traieste doar cu mancare aruncata de altii la gunoi – VIDEO

O romanca stabilita in Spania a devenit virala pe internet dupa ce a dezvaluit ca…

O oră ago