externe

AstraZeneca recunoaste pentru prima data oficial ca vaccinul sau Covid poate provoca efecte secundare rare

AstraZeneca a recunoscut pentru prima data in documente judiciare ca vaccinul sau Covid poate provoca efecte secundare rare, intr-o aparenta rasturnare de situatie care ar putea deschide calea pentru o despagubire legala de mai multe milioane de lire sterline.

Gigantul farmaceutic a fost dat in judecata in cadrul unei actiuni colective in legatura cu afirmatiile potrivit carora vaccinul sau, dezvoltat impreuna cu Universitatea Oxford, a provocat decese si vatamari grave in zeci de cazuri.

Avocatii sustin ca vaccinul a produs un efect secundar care a avut un efect devastator asupra unui numar mic de familii.

Primul caz a fost depus anul trecut de Jamie Scott, tata a doi copii, care a ramas cu o leziune cerebrala permanenta dupa ce a dezvoltat un cheag de sange si o hemoragie pe creier care l-a impiedicat sa lucreze dupa ce a primit vaccinul in aprilie 2021. Spitalul a sunat-o pe sotia sa de trei ori pentru a-i spune ca sotul ei va muri.

Potrivit cotidianului The Telegraph, AstraZeneca contesta acuzatiile, dar a acceptat, intr-un document juridic depus la Inalta Curte in februarie, ca vaccinul sau Covid „poate, in cazuri foarte rare, sa provoace TTS”.

TTS – acronimul de la Thrombosis with Thrombocytopenia Syndrome (sindromul trombozei cu trombocitopenie) – face ca oamenii sa aiba cheaguri de sange si un numar scazut de trombocite in sange.

Cincizeci si unu de plangeri au fost depuse la Inalta Curte, victimele si rudele indurerate solicitand despagubiri estimate la o valoare de pana la 100 de milioane de lire sterline.

Recunoasterea de catre AstraZeneca urmeaza unei intense dispute juridice. Aceasta ar putea duce la plati daca firma farmaceutica accepta ca vaccinul a fost cauza unor boli grave si a deceselor in anumite cazuri juridice. Guvernul britanic s-a angajat sa acopere cheltuielile de judecata ale AstraZeneca.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

2 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

8 minute ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

35 de minute ago

SUA vor o forta multinationala cu participarea statelor arabe in Gaza. Trei state arabe au anuntat ca sunt dispuse sa trimita trupe

Administratia Biden incurajeaza statele arabe sa se alature unei forte de mentinere a pacii care…

40 de minute ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

2 ore ago

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporta droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei…

O oră ago