externe

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporte droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei organizatii transnationale italo-albaneze, specializata in trafic de droguri.

Arestarile, ordonate de Biroul judecatorului pentru anchete preliminare al Tribunalului din Torino, la cererea Directiei Districtuale Antimafia, au fost efectuate in Italia, in provinciile Torino si Frosinone, si in Albania, in cooperare cu Biroul national Interpol al politiei albaneze.

Potrivit unui comunicat oficial, in cadrul operatiunii denumita conventional „Spalatoria de masini” deoarece isi are originea in investigatiile privind operatorii de spalatorii auto care gestionau ilegal unele plantatii de marijuana, anchetatorii au descoperit o vasta retea, cu o baza logistica in provincia Torino, dar care opera intre Ecuador, Belgia, Franta, Spania si Italia. Grupul este suspectat ca aproviziona marile piete de droguri din Italia cu cantitati mari de cocaina, hasis si marijuana.

Din constatarile carabinierilor, organizatia ar fi fost condusa de doi frati de origine albaneza care, folosindu-se de resurse financiare substantiale, recrutau „lucratorii din domeniul drogurilor” in Italia si Albania. Acesti lucratori erau, dupa toate probabilitatile, insarcinati cu pastrarea, transportul si vanzarea drogurilor pe teritoriul tarii.

Printre altele, traficantii foloseau si un mic submarin, care putea fi pilotat de la distanta, destinat probabil transportului de droguri. Vehiculul, construit efectiv, nu fusese inca pus in functiune.

In timpul anchetei, fortele de ordine au interceptat mai multe transporturi de droguri si au confiscat peste 204 kilograme de cocaina, hasis si marijuana. Cel mai probabil, cocaina a ajuns in Italia din America de Sud via Olanda, in timp ce restul a tranzitat prin Spania si Franta.

 

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Strategii democrati, ingrijorati ca Joe Biden ar putea pierde alegerile chiar si in statele „albastre”, din cauza gafelor politice din ultima vreme

Mai multi strategi ai Partidului Democrat prevad o infrangere in cursa aprinsa impotriva fostului presedinte…

25 de minute ago

Politico: Klaus Iohannis, presat sa se retraga din cursa pentru sefia NATO, dupa ce doar Ungaria il mai sprijina

In opinia majoritatii tarilor NATO, a sosit momentul ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sa se…

40 de minute ago

Din lac in put: dupa ce si-a anuntat sprijinul pentru Donald Trump, fosta candidata republicana Nikky Haley a scris pe un obuz israelian: „Terminati-i!”

Nikki Haley, candidata republicana esuata la presedintia SUA, a semnat obuze de artilerie israeliene cu…

55 de minute ago

Algeria va prezenta la ONU un proiect de rezolutie prin care se solicita „oprirea masacrului din Rafah”

Algeria va prezenta un proiect de rezolutie in Consiliul de Securitate al ONU care solicita…

O oră ago