externe

In Statele Unite au fost identificate primele trei cazuri de infectare cu HIV prin intermediul acelor folosite in tratamente cosmetice

Trei femei care au fost diagnosticate cu HIV dupa ce au fost supuse unor proceduri de „tratament facial” la un centru spa medical fara licenta din New Mexico sunt considerate a fi primele cazuri documentate de persoane care au contractat virusul printr-o procedura cosmetica in care s-au folosit ace, au declarat oficiali federali din domeniul sanatatii.

Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) a declarat in raportul sau de morbiditate si mortalitate de saptamana trecuta ca o investigatie asupra clinicii din 2018 pana in 2023 a aratat ca aceasta a reutilizat echipamente de unica folosinta destinate unei singure utilizari.

Desi transmiterea HIV din sangele contaminat prin injectare nesterila este un risc bine cunoscut, raportul a spus ca aceasta este prima documentatie a unor infectii probabile care implica servicii cosmetice.

Multe dintre tratamentele cosmetice populare sunt administrate cu ace, cum ar fi Botoxul pentru a atenua ridurile si substantele de umplere pentru a umple buzele. Un „tratament facial de tip vampir” sau procedura de microneedling cu plasma bogata in trombocite, implica extragerea propriului sange al clientului, separarea componentelor acestuia, apoi folosirea unor ace mici pentru a injecta plasma in fata pentru a intineri pielea.

Departamentul de Sanatate din New Mexico a inceput sa investigheze spa-ul in vara anului 2018, dupa ce a fost notificat ca o femeie in varsta de 40 de ani a fost testata pozitiv pentru HIV, desi nu avea niciun factor de risc cunoscut. Femeia a raportat ca a fost expusa la ace prin procedura de la clinica in acea primavara.

Spa-ul a fost inchis in toamna anului 2018, dupa declansarea anchetei, iar proprietarul sau a fost urmarit penal pentru practicarea medicinei fara licenta. Raportul a declarat ca investigatia a aratat cat de important este sa se solicite practici de control al infectiilor la intreprinderile care ofera proceduri cosmetice care implica ace.

De asemenea, raportul a mentionat ca ancheta a fost incetinita de o evidenta deficitara si a spus ca intreprinderile care ofera astfel de servicii ar trebui sa tina o evidenta mai buna in cazul in care clientii trebuie sa fie contactati ulterior.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el  a…

57 de minute ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

39 de minute ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

O oră ago

Falsitatea „reformelor” lui Ciolacu, evidentiata de Comisia Europeana: „Deficitul guvernamental se va inrautati semnificativ”

Comisia Europeana avertizeaza ca deficitul guvernamental va urca la 6,9% din PIB in 2024 si…

O oră ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

6 ore ago