politica

Acuzatii grave aduse de Clotilde Armand: „Gruparea organizata condusa de tandemul Gabriela Firea – Sebastian Burduja a blocat cum a putut marile investitii in Sectorul 1”

Batalia electorala pentru cel mai bogat sector din Bucuresti este abia la inceput, dar combatantii au scos deja armele grele. Intr-un mesaj postat in aceasta dimineata pe pagina ei de X (fostul Twitter), primarul sectorului 1, Clotilde Armand, aduce o serie de acuzatii grave politicienilor din PSD si PNL:

„In ultimii trei ani, gruparea organizata condusa de tandemul Gabriela Firea – Sebastian Burduja a blocat cum a putut marile investitii in Sectorul 1 – fie ca vorbim de strazi, piete, ascensoare, panouri fotovoltaice, scoli sau spitale. PSD si PNL au sabotat constant orice program de modernizare. Proiectele sunt votate doar cand locuitorii Sectorului 1 vin si le sustin in Consiliul Local. In fata oamenilor, pana si lor le este rusine de ceea ce fac, la ordinele sefilor, si voteaza.

In 2024, Firea si Burduja au trecut la urmatorul nivel: blocheaza total activitatea administratiei locale Sector 1. Desi au votat bugetul Sectorului 1, au facut mai multe amendamente ticaloase prin care au pus in pericol functionarea intregului aparat.

Cea mai grava situatie este la Administratia Domeniului Public Sector 1, care a primit, in 2024, aproximativ o treime din bugetul solicitat: 23 milioane lei. Iar ADP inseamna parcuri, locuri de joaca, locuri de parcare, siguranta rutiera, reparatii strazi etc. In 2020, in Epoca de Diamant, ADP a avut un buget de 10 ori mai mare – 230 milioane lei si au avut zero realizari pentru comunitate. Au dat in schimb contracte supraevaluate catre firme de partid si s-au ales cu 2-3 dosare la DNA.

Haideti sa va spun care este realitatea in Sectorul 1 ca urmare a amendamentelor facute de #AliantaImpostorilor in Consiliul Local. Din prima zi a lunii aprilie suntem in pericol sa inchidem locurile de joaca, deoarece nu mai avem bani pentru asigurarea serviciilor de mentenanta. Nu mai sunt bani pentru asigurarea intretinerii minime a spatiilor verzi si parcurilor si pentru asigurarea curateniei zonele verzi din jurul blocurilor. Trebuia sa plantam 10.000 de arbori, nu mai avem bani. Mai grav, nu vom mai avea fonduri necesare pentru toaletarea copacilor si defrisarea arborilor care sunt un pericol pentru trecatori. Nu mai exista fonduri pentru functionarea celor 18 toalete publice automate si pentru cele doua toalete zidite din Parcul Kiseleff. Nu vom putea amenaja noi locuri de parcare”, scrie Armand.

In opinia sa, efectele dezastruoase asupra vieti calitatatii comunitati locale nu se opresc aici. Lipsa resurselor financiare la ADP are efecte grave asupra sigurantei circulatiei: „Nu vom mai putea implementa avizele Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucuresti  cu privire de instituirea de sensuri unice sau semnalizarea rutiera, iar Planul de siguranta rutiera (construirea de limitatoare de viteza, treceri de pietoni suprainaltate, intersectie suprainaltata, instalarea de garduri de protectie pe trotuarele din jurul scolilor etc) va fi stopat.

PNL si PSD au blocat investitiile la construirea celui mai mare bazin olimpic din Capitala, cel de la Colegiul Tehnic „Media”. In bataie de joc au alocat 0 lei, in conditiile in care pentru aceasta investitie existau contracte/ amendamente in vigoare in valoare de peste 44 milioane lei.

La Complexul Medical Caraiman au blocat o investitie esentiala- amplasarea, montarea si punerea in functiune de panouri fotovoltaice, adica economie pe termen lung si energie verde.

Situatia este la fel de grava la sediile Primariei Sectorului 1- sunt oprite contractele de curatenie, paza, functionarea lifturilor, telefonia fixa, mentenanta echipamentelor, curierat si avem notificari pentru oprirea internetului si a licentelor pentru programele informatice. Registratura Generala s-ar putea inchide in orice zi si ar paraliza activitatea intregii institutii. Au lasat fara paza trei dispensare medicale carora Primaria le asigura aceste servicii. Consilierii PSD si PNL au lasat echipamentele medicale la dispozitia hotilor, atat au putut ei sa faca.”

Clotilde Armand mai precizeaza ca a convocat pentru astazi la ora 13.30 o sedinta extraordinara cu un singur punct pe ordinea de zi: rectificarea bugetara. „Ii invit pe toti locuitorii Sectorului 1 la aceasta sedinta, sa-i intrebe pe oamenii lui Firea si Burduja ce au cu Sectorul 1 si daca mai au si o alta oferta pentru comunitatea locala in afara de sabotaj si circ electoral. Fiindca spre deosebire de candidatul iepure de la Capitala propus de PNL PSD eu cred altceva: doar impreuna putem invinge acest cancer numit PSD-PNL!”, isi incheie mesajul primarul sectorului 1.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

„Acest gest a facut istorie”: Ceasul oferit de Fidel Castro actritei italiene Gina Lollobrigida urmeaza sa fie scos la licitatie

A fost unul dintre cele mai neobisnuite interviuri: reporterul - fosta vedeta de film italiana…

42 de minute ago

Peste 300 de oameni au murit in Afganistan in urma inundatiilor. Autoritatile au declarat stare de urgenta

Peste 300 de oameni au murit in urma inundatiilor din mai multe provincii din Afganistan,…

56 de minute ago

Prima persoana care a primit un transplant de rinichi de porc modificat genetic a murit la aproape 2 luni de la operatie

Primul beneficiar al unui transplant de rinichi de la un porc modificat genetic a murit…

O oră ago

Spania: Catalanii merg astazi la vot. Separatistul Puigdemont candideaza din exil

Catalanii merg la vot duminica intr-un scrutin regional la care au de ales intre un…

2 ore ago

Joe Biden crede ca incetarea focului in Gaza ar fi posibila „si maine”, daca Hamas ar elibera ostaticii

Dupa ce a evitat subiectul la strangerile anterioare de fonduri, presedintele SUA, Joe Biden, a…

2 ore ago

Au inceput incendiile in Canada. Anunt de evacuare emis pentru marele oras petrolier Fort McMurray

O alerta de evacuare a fost emisa pentru Fort McMurray, provincia canadiana Alberta, in timp…

2 ore ago