externe

Atacul de la Moscova. MAE rus le raspunde batjocoritor americanilor: „Mi-as fi dorit sa fi fost atat de rapizi in rezolvarea asasinarii lui Kennedy, propriul lor presedinte”

Atacul terorist de la Crocus din Moscova a tensionat si mai mult relatiile diplomatice dintre Rusia si Statele Unite. Autoritatile americane insista asupra faptului ca atacul este opera ISIS si, de fapt, sustin ca l-au avertizat pe Putin cu privire la intentiile teroristilor in urma cu doua saptamani.

Insa, Kremlinul respinge categoric aceasta ipoteza si foloseste ironia ca replica.

Purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat pozitia administratiei Biden, insistand asupra versiunii sale privind responsabilitatea atacului. „Mi-as fi dorit sa fi fost atat de rapizi in rezolvarea asasinarii lui Kennedy, propriul lor presedinte. Dar dupa mai bine de 60 de ani nu au reusit sa afle cine l-a ucis”, a comentat ea.

Ea a incheiat cu o aluzie clara: „Poate ca a fost si ISIS?”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dat asigurari dupa atacul terorist ca tara sa nu are absolut nimic de-a face cu atacul terorist.

Insa, potrivit Kremlinului, detinutii se indreptau spre granita ucraineana si aveau contacte in Ucraina.

Maria Zaharova a mentinut aceasta linie si a insistat asupra faptului ca orice pozitie din partea SUA „care disculpa Kievul” poate fi considerata „dovada”.

Autoritatile ruse investigheaza ce s-a intamplat, in ciuda faptului ca ISIS a revendicat deja atacul asupra Crocus Citu Hall si chiar a publicat pe retelele sale de socializare imagini cu presupusii autori ai barbariei de la Moscova.

Presedintele rus Vladimir Putin a aparut la televiziune si a promis razbunare: „Toti autorii, organizatorii si cei care au comandat aceasta crima vor primi pedeapsa meritata si inevitabila, oricine ar fi ei si indiferent cine i-a trimis”.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

12 minute ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

2 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

2 minute ago