Adevarul despre eleva de 10 ELIMINATA de la BAC. Toti sunt dezamagiti

news

Sorin Campeanu, ministrul Educatiei, a anuntat in exclusivitate la Realitatea Tv, ca Alexandra Burta, eleva din Bihor, sefa de promotie, care fost eliminata de la examenul de Bacalaureat, ar fi incercat de fapt, sa fraudeze examenul, ministrul declarand ca are informatii ca ”a cooperat cu colegii din stanga si in dreapta”.

”Din pacate fiind caz special, si eu am fost impresionat. Fiind caz special si o sa va mai dau exemple. Am cerut corpului de control analiza. Din pacate s-a confirmat, nu a fost un simplu accident. A cooperat in examen cu colegii din stanga si din dreapta. Din pacate da, a fost reverificat acest caz punctual”, a spus Sorin Cimpeanu, in cadrul emisiunii Fabrica, la Realitatea Tv.

Alexandra Burta, eleva de nota 10, care a terminat ca sefa de promotie la Colegiul Tehnic „Unirea“ din Stei si care se numara printre cei 108 elevi eliminati de la Bacalaureat, nu poate accepta masura luata impotriva ei si, sustinuta de familie, este decisa sa lupte pana se va face dreptate. Drama sefei de promotie a ajuns si la presedintele Klaus Iohannis, ca urmare a unui memoriu depus de parinti, scrie Adevarul.

A reusit sa termine liceul ca sefa de promotie, perioada in care s-a pregatit intens atat pentru examenele de la Bacalaureat cat si pentru admiterea la Facultatea de Medicina din Timisoara. Visa sa intre la specializarea Farmacie, la fara taxa. Toate visele i s-au naruit marti, cand s-a dus sa vada ce note a obtinut la Bac. A simtit ca-i fuge pamantul de sub picioare cand a vazut ca a fost eliminata de la proba de matematica.

“Am invatat la scoala si am muncit pentru a-mi crea un viitor. Am privit Bacalaureatul ca pe un examen foarte important, pentru care m-am pregatit cu profesori la fel cum m-am pregatit si pentru admitere. Evident ca pentru admitere m-am pregatit mult mai mult, este mult mai importanta pentru mine, dar Bac-ul am vrut sa-l iau cu o nota mare. Acum nu-mi pot face un viitor”, ne-a marturisit Alexandra. Cu stupoare, Alexandra a aflat ca figureaza printre cei 108 elevi eliminati de la Colegiul Tehnic “Unirea” din Stei.

Nu intelege de ce si nici cum a fost posibila luarea unei asemnea decizii. De atunci, sustinuta de parinti, incearca sa caute raspunsuri si rezolvari. Usile i se inchid in nas una cate una.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: