politica

Adevarul: PNL se indreapta spre o alianta cu PSD la Timisoara. Vor sa-l izoleze pe Dominic Fritz

Presedintele ales al CJ Timis, Alin Nica (PNL), a blocat acordul de colaborare dintre PNL si USR pentru Consiliul Judetean si Consiliul Local, anunta surse politice pentru Adevarul. Miscarea are loc in contextului razboiului dintre PNL si USR declansat de alegerea lui Florin Iordache la sefia Consiliului Legislativ.

UPDATE PNL a parasit negocierile cu USR PLUS la Timisoara. Noul presedinte al CJ Timis si al PNL Timis, Alin Nica, sustine ca totul a pornit de la declaratiile facute in ultimele zile de deputatul USR de Timis Catalin Drula, declaratii care „au subminat negocierile”.

„Cred ca am ajuns la un acord cu privire la programul de guvernare atat din Primaria Timisoara, cat si din Consiliul Judetean Timis. Am ajuns la un acord sa sprijinim programul USR din Primaria Timisoara si sa completam acel program cu proiectele incepute de administratia liberala. Si in ceea ce priveste CJ, partenerii nostri sa sprijine programul nostru de guvernare locala si cu cateva aditii din programul Aliantei USR/PLUS. Ceea ce a subminat practic negocierile au fost recentele declaratii ale chiar unui membru din comisia de negociere, pe care colegii mei, ieri, in sedinta BPJ, au considerat a fi inacceptabile. Si care submineaza increderea noastra ca partenerii nostri pot fi loiali in cele doua institutii”, a spus Nica.

PNL si USR erau foarte aproape sa bata palma la Timisoara, insa Nica s-a razgandit peste noapte si le-a transmis celor din USR ca asteapta mai intai rezultatul alegerilor parlamentare, apoi va negocia o alianta. PNL poate forma o majoritate in CJ Timis si cu PSD.

Potrivit surselor citate, Alin Nica ”a fost razgandit” de conducerea centrala a partidului, pe fondul tensiunilor dintre PNL si USR din cauza numirii lui Florin Iordache la sefia Consiliului Legislativ. In Consiliul Judetean Timis vor fi 37 de membri, cu tot cu presedinte: 16 de la PNL; 10 de la USR-PLUS; 7 de la PSD-PPUSL si 3 de la Pro Romania. Asadar, PNL si PSD ar putea form ao majoritate lejera in Consiliul Judetean Timis.

In Consiliul Local, Alianta USR-PLUS va avea la Timisoara 13 mandate. PNL are 9 mandate, PSD-PPUSL –3 si Pro Romania – 2. Teoretic, liberalii ar putea face majoritate si in Consiliul Local alaturi de PSD.

Primaria Timisoara a fost castigata de candidatul USR PLUS Dominic Fritz.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: alin nica

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago