Adina Florea, ciuruita de ministrul Justitiei: „Votez impotriva numirii ei. Nu sunt deloc multumit de activitatea Sectiei Speciale”

politica

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat joi ca Guvernul nu poate desfiinta „peste noapte” Sectia de investigare a infractiunilor din justitie, discutiile pe aceasta tema urmand sa inceapa anul viitor in Parlament.

„Guvernul nu isi poate asuma o desfiintare peste noapte a Sectiei Speciale, e nevoie de o dezbatere mai larga in sistemul judiciar si de consens politic. Dupa parerea mea este nevoie de o dezbatere in cadrul sistemului judiciar si apoi daca este posibil de un consens politic in parlament, repet, daca este posibil. (…) ​Discutiile asupra sectiei speciale vor incepe anul viitor in parlament. Nu exista in acest an premisele pentru a interveni legislativ asupra acestei institutii”, a spus Predoiu.

Ministrul Justitiei a precizat ca nu e „deloc multumit de activitatea acestei institutii si de aceea o vom aborda anul care vine cu prioritate”.

„Nu sunt deloc multmit de activitatea SIIJ si o vom aborda cu prioritate anul viitor. (…) Vreau sa iau pulsul sistemului judiciar. Am dreptul si obligatia sa stiu ce se intampla in sistemul judiciar”, a declarat Predoiu, referindu-se la faprul ca a cerut opinia instantelor si parchetelor din tara, intrebandu-le daca aceasta sectie ar trebui desfiintata.

El a spus ca nu a interactionat cu reprezentantii Sectiei, „pentru moment”, pentru ca nu vrea sa creeze o presiune. „Nu vreau sa cer nici macar o statistica de la SIIJ in acest moment pentru ca nu vreau sa creez presiuni. Statistici sunt si la CSM si pot cere si prin CSM. Am citit si eu un raport de tara si am vazut si eu ce au facut pana azi. Au deschis dosar unui oficial care avea imunitate, ceea ce mi se pare spectaculos”.

Ministrul Justitiei a precizat ca a „invitat” CSM sa amane votul in privinta Adinei Florea la sefia SIIJ, iar daca se va ajunge la acest lucru, totusi, votul sau va fi impotriva. „Oricum, trebuie cel putin regandita competenta, daca nu si alte lucruri. Deocamdata lucrurile nu sunt in regula acolo nici cum au fost gandite, nici cum functioneaza. Ce vreti, sa ne facem ca nu vedem?”, a mai spus Predoiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: