Adina Florea este turbata. Sectia Speciala i-a deschis un nou dosar penal lui Kovesi. Vor cu orice pret sa-i blocheze numirea la sefia Parchetului European

news

Kovesi are sanse mari sa fie sefa Parchetului European.

Fostul sef al DNA Ploiesti Lucian Onea si fostul procuror Mircea Negulescu au fost trimisi in judecata de Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ) pentru savarsirea mai multor infractiuni printre care represiune nedreapta si cercetare abuziva. In acest dosar, Laura Codruta Kovesi avea calitatea de suspect, insa procurorii SIIJ au decis disjungerea partii din dosar care o viza pe fosta sefa a DNA si formarea unui nou dosar, au precizat surse judiciare pentru stiripesurse.ro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Lucian Onea este acuzat de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta, cercetare abuziva, instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar, Mircea Negulescu a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreapta, instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii de la SIIJ sustin ca Lucian Onea si Mircea Negulescu, in instrumentarea a doua dosare penale, in cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denuntator (fostul deputat Vlad Cosma – n.r.) sa plasmuiasca un denunt in numele unei persoanei imaginare, sa intocmeasca in fals, in format electronic, tabele care contin numele unor persoane – locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetatenie romana in anul 2014, cu scopul de a dovedi infractiunea de coruperea alegatorilor pretins savarsita de persoana impotriva careia s-a formulat denuntul.

De asemenea, Lucian Onea, cu ajutorul lui Mircea Negulescu, este acuzat ca a dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru infractiunea de coruperea alegatorilor fata de o persoana despre care stia ca nu este vinovata.

Totodata, in cursul lunii mai 2015, in solutionarea celor doua dosare penale, Onea este acuzat ca a ticluit probe nereale prin exercitarea de constrangeri asupra martorului denuntator.

„In rechizitoriu, se mai retine ca inculpatul Onea Lucian Gabriel, in calitate de procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in mod repetat, impreuna cu inculpatul Negulescu Mircea, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in perioada aprilie – mai 2015, l-au determinat pe martorul denuntator sa contrafaca, prin exercitarea de constrangeri, a unui denunt si a unor tabele in format electronic continand nume de persoane din Republica Moldova care ar apartine unor cetateni romani imaginari”, se mai arata in comunicat.

Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Initial, dosarul in care este cercetat Lucian Onea alaturi de fostul procuror Mircea Negulescu a fost instrumentat de Parchetul General, insa cauza a fost preluata de SIIJ, procurorul de caz fiind Adina Florea.

Parchetul General sustinea ca, in anul 2015, Lucian Onea si Mircea Negulescu l-au determinat prin constrangere pe fostul deputat Vlad Cosma, amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept „mita electorala”. Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la DNA Ploiesti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: