ADIO, Jocuri Olimpice de Iarna! „Legatura cu Bucurestiul e de vina!”

news

Orasul elvetian Lausanne a fost desemnat azi de Comitetul International Olimpic drept gazda a Jocurilor Olimpice de iarna pentru tineret din 2020. Pentru aceasta competitie a candidat, fara succes, si Brasovul, informeaza Mediafax.

Lausanne a primit 71 de voturi, in timp ce Brasovul doar 10. Comisia de evaluare, condusa de chinezul Yang Yang, a stabilit ca ambele orase sunt capabile sa organizeze jocurile. Lausanne a fost ales in special pentru buna functionare a instalatiilor sportive existente, temporare si demontabile.

Orasul Brasov a depus dosarul de candidatura pentru organizarea editiei de iarna a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la sfarsitul anului trecut. Romania propusese pentru aceasta competitie desfasurarea a patru sporturi, cu zece probe, printre care schi biatlon si fond, schi alpin, combinata nordica si sarituri, snowboard, patinaj artistic, patinaj viteza si hochei, la acestea s-ar mai putea adauga bob si/sau curling.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a declarat pentru Agerpres, ca Brasovul a fost dezavantajat in duelul cu Lausanne de legatura cu Bucurestiul.

„Ne-a dezavantajat un lucru, eterna si vesnica problema Bucuresti — Brasov. Pana in anul 2020, noi am prezentat ca si perspectiva autostrada si aeroportul, dar cei care traiesc in alta lume s-au indoit ca posibilitatea de miscare a acestor proiecte este asa buna. Mie, ca primar, imi pare rau, dar este ca in sport, ai castigat continua, ai pierdut continua”, a precizat Scripcaru.

„Acest proiect poate poate sa fie important si in alta situatie de acum incolo. Din punctul nostru de vedere, olimpismul inseamna spirit de fair-play, colegialitate si colaborare. Il felicitam pe cei din Lausanne pentru ca au obtinut organizarea Jocurilor Olimpice de iarna ale Tineretului din 2020”, a mai spus edilul.

„S-a observat acum ca Lausanne este altceva, ca sediul Comitetului International Olimpic este acolo. De la inceput, cand am aflat de faptul ca ei sunt contracandidatii Brasovului, ne-am pregatit foarte bine, am argumentat cat de bine am putut pentru proiectul nostru si eu consider ca am avut un proiect bun. Daca ne gandim la conceptul promovat de noul presedinte al CIO, care pledeaza pentru competitii mai putin costisitoare, dar de buna calitate, eu cred ca ne-am prezentat bine. Dar, la un moment dat, intervine in acest context si ceva care tine de lobby si de aici se pot trage niste concluzii”, a subliniat primarul Brasovului.

Premierul Victor Ponta a anuntat, in martie, ca Guvernul Romaniei garanteaza cu pana la 17,2 milioane de dolari bugetul organizarii editiei de iarna a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la Brasov, in aceasta suma fiind incluse si investitiile in infrastructura. Orasul elvetian a promis un buget de 42,2 milioane de dolari, asigurat in proportie de 66% din subventii publice.

Foto: imgsoup.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: