UPDATE. Adjunctul Politiei Capitalei, SPAGA de 10.000 de euro. Retinut de DNA

news

Adjunctul sefului Politiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost dus la DNA, miercuri, fiind suspectat ca a luat mita 10.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlata, promitand ca va interveni in sprijinul acestora la politisti de la Economic, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE: Ababei a fost retinut de DNA. El va fi dus, joi, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, potrivit unui comunicat al DNA.

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, ca adjunctul sefului Politiei Capitalei, comisarul sef Roberto Stefan Ababei, a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) insotit de anchetatori, fiind citat pentru a fi audiat intr-un dosar in care este suspectat de trafic de influenta.

Potrivit surselor citate, Roberto Ababei ar fi primit, in perioada iulie-august, aproximativ 10.000 de euro de la doi administratori ai unei firme care fusesera controlati de politisti de la Economic. Ababei le-ar fi promis administratorilor ca va interveni in sprijinul lor la politisti de la Economic.

Roberto Ababei este director general adjunct al Politiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, seful Politiei Sectorului 2.

In perioada noiembrie 2009 – aprilie 2010, Ababei a fost imputernicit la comanda Politiei Sectorului 2, iar din 2005 pana in noiembrie 2009, a condus Sectia 8 Politie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul sefului Sectiei 8.

Potrivit ultimei declaratii de avere, din 2014, Roberto Ababei are doar un autoturism Audi A6 fabricat in 2009, fara a detine terenuri sau imobile.

In schimb, acesta a mentionat in declaratia de avere trei credite – unul in valoare de 86.800 de franci elvetieni, scadent in 2022 si doua imprumuturi la Casa de Ajutor Reciproc (CAR), in valoare de 24.000 de lei fiecare, care trebuie achitate pana in anul 2015. In acelasi timp, Ababei a obtinut un venit anual, din salariu, de 88.324 de lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: