Adjunctul sefului serviciului de informatii militare al Ucrainei a spus ca Putin este in topul „listei mortii”. Kremlinul raspunde ca „serviciile de securitate isi cunosc treaba si stiu ce fac”

externe

Kremlinul a declarat, joi, ca serviciile de securitate ale Rusiei „stiu ce fac”, dupa ce un inalt oficial al serviciilor secrete ucrainene a declarat ca presedintele Vladimir Putin este in topul „listei mortii” a Kievului, potrivit Reuters.

Vadim Skibitski, adjunctul sefului serviciului de informatii militare al Ucrainei, a declarat intr-un interviu pentru ziarul german Die Welt ca Kievul a vrut sa-l asasineze pe Putin „pentru ca el coordoneaza si decide ce se intampla” in razboi si ca liderul rus era constient ca se afla in fruntea „listei mortii” a Ucrainei.

„Dar in cele din urma, toata lumea va trebui sa raspunda pentru actiunile lor”, a spus Skibitski.

„Putin observa ca ne apropiem din ce in ce mai mult de el, dar ii este si frica sa nu fie ucis de propriul sau popor”, a spus Skibitski pentru Die Welt.

Skibitski a spus ca pe lista se afla si alti rusi, printre care seful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, seful Statului Major General, Valeri Gerasimov si comandantul militar Serghei Surovikin – supranumit „Generalul Armaghedon”.

El a spus ca Putin a fost o tinta dificila, deoarece a fost „ascuns” de multe ori, dar acum incepe sa apara in public mai des.

Intrebat daca masurile de protectie din jurul lui Putin au sporit dupa interviul lui Skibitski, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi la televiziunea de stat: „Credeti-ma, serviciile noastre de securitate isi cunosc treaba si stiu ce fac”.

Peskov a spus ca interviul lui Skibitski a fost o confirmare ca Rusia a avut dreptate sa lanseze ceea ce numeste „operatiune militara speciala” in Ucraina in urma cu 15 luni, un conflict despre care Ucraina si Occidentul spun ca este un razboi de cucerire neprovocat.

„Regimul terorist vorbeste despre aspiratiile sale teroriste. Operatiunea militara speciala este mai mult decat justificata, mai mult decat necesara si trebuie finalizata prin atingerea obiectivelor sale”, a spus Peskov.

Moscova a descris un atac cu drona asupra Kremlinului la inceputul acestei luni drept o incercare ucraineana de a-l ucide pe Putin, ceea ce Kievul a negat la acea vreme. New York Times a declarat joi ca agentiile de informatii americane cred ca atacul cu drona a fost probabil orchestrat de spioni ucraineni sau de informatii militare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: