Administratia lui Trump da o lovitura foarte dura Guvernului Grindeanu-Dragnea. Americanii nu s-au lasat pacaliti

news

Purtatorul de cuvant al Departamentului de stat al SUA, Mark Toner, a declarat ca proiectele adoptate de Guvernul Grindeanu slabesc lupta impotriva coruptiei, precizand ca SUA sunt profund ingrijorate cu privire la situatia din Romania.

„Statele Unite sunt profund preocupate de masurile recente adoptate de Guvernul Romaniei, care submineaza statul de drept si slabesc responsabilitatea pentru infractiunile financiare si legate de coruptie”, a declarat Mark Toner potrivit Associated Press.

Liviu Dragnea a avut miercuri o consultare de doua ore cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm. Aceste discutii au avut loc in contextul protestelor masive din tara impotriva adoptarii de catre guvern a ordonantei de urgenta pentru modificarea Codului Penal.

„Am discutat cu ambasadorul SUA ce v-am spus aici si despre cele cateva zile pe care le-am petrecut in Washington si despre dorinta de a duce la alt nivel parteneriatul strategic cu SUA, cu o componenta economica. Urmarim cu atentie ce spun acesti oficiali ai tarilor europene si din America. Eu nu cred ca in vreuna din tarile respective se pune problema ca o decizie a CCR sa nu fie respectata.

Vor intelege ca nu e niciun atac impotriva justitiei. Nu stiu daca pozitia ambasadorului SUA s-a schimbat dupa discutia cu mine. Aceasta intalnire a fost solicitata de ambasador acum doua saptamani.

Intalnirea era programata pentru joia trecuta, dar am reprogramat-o”, a afirmat Liviu Dragnea in timpul unei conferinte de presa sustinuta impreuna cu premierul Sorin Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: