Adrian Nastase se smiorcaie in ziua votului: „Sa votati si in contul meu. Si sa votati cum as fi votat si eu”

politica

Adrian Nastase se plange ca nu are drept de vot, ca urmare a condamnarii la inchisoare cu executare, si le cere simpatizantilor sai sa voteze „cum as fi votat si eu”.

„Asa cum stiti, Livia Stanciu si Ionut Matei au hotarat ca nu am voie sa aleg si sa fiu ales timp de cinci ani dupa executarea pedepsei cu inchisoarea. O dovada in plus ca s-a urmarit eliminarea mea din viata politica.

De aceea, astazi nu voi putea merge sa votez. Va rog insa sa mergeti voi sa votati si in contul meu. Si sa votati cum as fi votat si eu”, a scris Adrian Nastase pe blog.

Adrian Nastase a fost condamnat si la pedeapsa complementara de cinci ani interzicerea unor drepturi, dupa executarea pedepsei cu inchisoarea. Este vorba de dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice; dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat; dreptul de a ocupa o functie sau de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii.

Pedeapsa complementara de 5 ani de interzicerea a unor drepturi ( de a alege, de a fi ales etc) curge din momentul in care in care Nastase a iesit din puscarie.

Mai mult despre:

Comentarii: