Adrian Severin, reactie extrema fata de cei care au criticat prezenta sa la Ateneu: „Talibani, nemernici si neispraviti”

politica

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin a reactionat violent pe Facebook la criticile care i-au fost aduse, joi seara, dupa ce a participat la ceremonia de preluare a presedintiei Consiliului European de catre Romania.

Condamnat pentru fapte de coruptie, Severin a fost criticat pentru ca a primit loc in loja principala alaturi de Klaus Iohannis, Patriarhul Daniel, Viorica Dancila, Donald Tusk si Jean Claude Junker.

„De ieri, 10 ianuarie 2019, Romania a preluat oficial, prin guvernul sau, presedintia Consiliului UE. Ieri, la Ateneul roman, cu acest prilej a avut loc o reuniune a tuturor liderilor institutiilor UE. Impotriva cui era, deci, protestul, #rezist din fata Ateneului roman? Era obligatoriu sa fie ieri?

Ieri, cand, repet, Romania si nu numai PSD sau Guvernul ei preluau conducerea unei importante institutii europene? Ieri era vorba despre Europa. Un protest ieri era impotriva Europei. Euro-scepticii romani, si nu mai sunt putini, s-au abtinut. Asa zisii pro-europeni nu s-au putut abtine. Nu vreti sa stiti comentariile din sala ale oficialilor UE pe care ii cred de partea lor cei din strada, dar care mimeaza sprijinul acordat strazii doar pentru a slabi capacitatea de negociere a Romaniei.

Foarte preocupati de locul lor in Romania, tot felul de neispraviti s-au impiedicat de locul oferit mie in sala Ateneului roman la acest ceremonial. Profitand de faptul ca tehnologia actuala permite oricarui nevolnic sa isi expuna prostia in atentia tuturor, tot felul de talibani, cu diploma si fara diploma, au vituperat pe retelele sociale sau prin presa miluita a ocultei antiromanesti. Pe mine, ca si pe toti aceia preocupati de locul Romaniei in istorie, acest aspect ne-a interesat prea putin. Am gasit in el cel mult expresia unui simbol. Simbolul faptului ca natiunea aceasta nu piere numai pentru ca o mana de nemernici sau de rataciti o doresc”, a scris Severin pe pagina sa de Facebook.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, in 16 noiembrie 2016, de instanta suprema, la patru ani de inchisoare cu executare, fiind gasit vinovat de luare de mita si trafic de influenta, respectiv pentru ca, in perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalisti de la ‘Sunday Times” de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Mai mult despre: ,

Comentarii: