AFARA cu Banicioiu! Surse: Ministrul Sanatatii a BLOCAT ajutorul extern. Sase raniti au murit azi

news

Apar tot mai multe informatii despre modul revoltator in care ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a gestionat tratamentul ranitilor de la Colectiv. El s-a ferit sa ceara ajutor extern sau chiar a blocat demersurile unor medici din strainatate.

Bilantul mortilor a ajuns la 38. Numai in aceasta dimineata au murit sase raniti. Intre timp apar informatii conform carora multi dintre acestia nu au beneficiat de tratamentul adecvat, pentru ca in Romania nu sunt dotarile necesare.

„Ceea ce exista acum sunt niste surogate, unele chiar penibile. Nivelul tratamentului arsurilor in Romania fata de standardul din Vest este cu 20 – 30 de ani in urma. Din pacate, cel mai bun tratament pentru arsurile peste 40% profunde, mai ales complicate cu arsuri ale cailor respiratorii, este avionul spre Franta, Germania, Israel, SUA. E drept, multi pacienti nu pot fi transportati datorita starii in care se afla. Orice doctor ar veni din orice parte a lumii nu poate avea rezultate ca la el acasa, in conditiile materiale de la noi. Ne lipseste aproape tot: cladiri, sali de operatie adecvate, personal, instrumente, aparatura”, a declarat Dragos Pieptu, chirurg la Iasi, in urma cu cateva zile.

Iata o alta informatie: „Medicul Sarah Pape, specialist in tratarea arsurilor, care s-a deplasat in Romania pentru ajutarea victimelor incendiului din Clubul Colectiv, a discutat cu deputata conservatoare Anne-Marie Trevelyan, semnalandu-i ca in spitalele din Bucuresti sunt doar 25 de paturi pentru pacientii cu arsuri grave”, scria presa in urma cu cateva zile.

Si atunci de ce nu s-a cautat ajutor extern din timp? Doi jurnalisti cunoscuti vin cu detalii cutremuratoare:

„Acum cateva zile, Adelina Radulescu (jurnalista – n.red.) mi-a spus ca Banicioiu si Arafat ar bloca ajutorul medical extern pentru ranitii de la Colectiv doar ca sa arate ca au situatia sub control. Adelina Radulescu e o jurnalista extraordinara, dar pur si simplu nu credeam ca pot fi asemenea bestii cinice. Nu credeam. Vad intre timp ca se aduna informatii ca ranitii puteau fi tratati in alte state, in conditii mai bune, dar mecanismul a fost pus in functiune abia dupa ce Ponta a demisionat. Daca se confirma ca a fost premeditat, nu doar incompetenta, demisia guvernului Ponta e o sanctiune prea mica pentru astia…”, a dezvaluit jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Si Ema Zeicescu de la Realitatea TV are informatii asemanatoare.

” Ceea ce auzisem, zilele trecute, pe surse, devine realitate. Noi n-avem numarul de paturi special dedicate persoanelor cu arsuri complicate, nu avem toate dotarile de care oamenii aia au nevoie. Cum? Pai si domnul Banicioiu ce-a balmajit in toata aceasta saptamana? Nu ne zicea el ca totul este sub control, ca avem de toate? De ce ati tacut, domnule ministru Banicioiu? De ce va este frica sa cereti ajutor, mai ales cand viata unor oameni depinde de asta? Stiu, o sa va suparati din nou pe mine, ca sunt malitioasa, ca nu e chiar asa, ca deziformam. De ce nu cereti ajutor international ca sa ii transferati pe bietii tineri la spitale care au toate dotarile, din strainatate? de ce NU ati spus cu modestie si umilinta ca atat se poate la noi? Am fi inteles si am fi facut tot ce se poate sa ii ducem acolo unde au o sansa”, a scris jurnalista pe blogul sau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: