Afganistanul se intoarce la legea Sharia. 19 persoane, dintre care 9 femei, biciuite in public pentru adulter

externe

Nouasprezece persoane, dintre care noua femei, au fost biciuite in public in Afganistan luna aceasta pentru adulter, a declarat, astazi, purtatorul de cuvant al Curtii Supreme talibane, citat de The Mirror.

Pedepsele barbare sunt printre primele semne ca autoritatile impun interpretarea stricta a legii sharia in domniul justitiei penale.

„Dupa o analiza si o investigatie stricta privind Sharia, fiecare dintre ei a fost condamnat la 39 de lovituri de bici”, a declarat purtatorul de cuvant al Curtii Supreme, Mawlawi Enayatullah.

Pedepsele au avut loc in provincia nord-estica Takhar pe 11 noiembrie, dupa rugaciunile de vineri, la ordinul tribunalelor provinciale, a spus purtatorul de cuvant. Nu se stie inca daca astfel de pedepse vor fi aplicate la nivel national.

Liderul spiritual suprem al talibanilor s-a intalnit luna aceasta cu judecatorii si a spus ca ar trebui sa execute pedepse in conformitate cu legea sharia, potrivit unui comunicat al instantei.

Administratia talibanilor nu a fost recunoscuta oficial de niciun guvern strain si multe au criticat deja faptul ca talibanii s-au razgandit in legatura cu redeschiderea scolilor pentru fete din luna martie.

Biciuiri publice si executii prin lapidare au avut loc si sub conducerea anterioara a talibanilor din 1996-2001. Astfel de pedepse au devenit mai tarziu rare si au fost condamnate de guvernele afgane sustinute de Occident care au urmat, desi pedeapsa cu moartea a ramas legala in Afganistan.

Intr-un interviu acordat presei locale, Mohammad Akif Muhajir, purtatorul de cuvant al Ministerului pentru Propagarea Virtutii si Prevenirea Viciului a declarat ca femeile afgane nu vor mai avea voie in parcuri, in parte pentru ca in timpul vizitelor nu au respectat cerintele privind tinuta islamica.

„In ultimele 14 sau 15 luni am incercat sa oferim un mediu conform Sharia (legea islamica) si culturii noastra pentru ca femeile sa mearga in parcuri. Din pacate, proprietarii parcurilor nu au cooperat foarte bine cu noi si nici femeile nu au respectat purtarea hijabului asa cum le-a fost sugerat. Deocamdata s-a luat decizia sa le fie interzisa intrarea”, a adaugat Muhajir.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: