Aici a ajuns Romania din cauza PSD. Un medic imunolog a izbucnit in lacrimi in direct: „100 de copii sunt in pericol sa moara”. Ce ii va spune lui Tudose

news

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino a declarat, la Europa FM, ca vietile a aproape 100 de copii sunt puse in pericol in acest moment din cauza lipsei imunoglobulinei de pe piata medicamentelor din Romania. In timpul interviului, medicul a izbucnit in lacrimi.

Acesta spune ca unul dintre adolescentii pe care ii are in grija a incercat sa-si ia viata, disperat de lipsa tratamentului. Miercuri dimineata, la ora 10, la Guvern are loc o intalnire intre premierul Mihai Tudose, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, dar si sefi ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. La intalnire va participa la medicul Alexis Cochino.

“Exista, pe imunologie pediatrica, aproximativ 100 de copii a caror viata este pusa in pericol in acest moment. Sunt, unii dintre ei, internati in spital, unii cu boli grave. Daca nu vor ajunge azi, acum medicamentele, risca sa-si piarda viata. Si multi altii sunt in situatii similare, desi inca nu la fel de grave. Sunt adolescenti, dintre copiii mai mari, care auzind toate discutiile si simtind agitatia noastra si a parintilor si disperarea, unul a incercat sa se sinucida si celalalt vrea sa faca acelasi lucru. Imi pare rau (in lacrimi), cam asta e situatia in pediatrie“, a spus Cochino.

Pana acum, o femeie din judetul Alba a murit pentru ca nu a primit la timp imunoglobulina de care avea nevoie. In situatia ei sunt si alti pacienti din tara care asteapta si acum ajutor de la autoritati.

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino va merge si el la intalnirea de la Guvern. Doctorul spune ca vietile a aproape 100 de copii depind de acest tratament. In lacrimi, cere ajutorul autoritatilor.

Acesta spune ca pana acum, pacientii care depind de imunoglobulina nu s-au mai confruntat cu lipsa tratamentului.

“In ultimii 3-4 ani, a fost un flux relativ previzibil de imunoglobulina, ceea ce a facut ca viata lor sa fie aproape normala, cu exceptia faptului ca trebuie sa vina lunar la spital pentru a-si face tratamentul. Dar, in rest, viata lor se poate desfasura normal, se duc la scoala, invata, au prieteni, cresc, unii au ajuns studenti“, spune medicul Alexis Cochino.

La intalnirea de miercuri, de la Palatul Victoria, au fost convocati si sefii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Agentiei Nationale a Medicamentului. Potrivit Agerpres, ministrul Sanatatii ar urma sa vina la intalnire insotit de producatori de astfel de medicamente.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: