Aici s-a ajuns in Germania. Nazistii planuiau sa atace cu EXPLOZIBILI centrele de refugiati

externe

Extremisti nazisti planuiau sa atace mai multe centre de refugiati. Politistii au gasit asupra lor explozibili, cutite, bate de baseball, un pistol, steaguri cu zvastici si publicatii naziste.

Politistii din orasul Bamberg, din Bavaria, suspectau ca tinta principala era un centru pentru refugiati sositi in Germania. Anchetatorii au urmarit mai bine de un an un grup din care faceau parte 11 barbati si doua femei. In urma descinderilor la locuintele lor, au confiscat arme detinute ilegal si munitie.

Bamberg-plot3

Unii dintre complotisti sunt membri ai unui partid extremist numit Die Rechte, iar altii sunt membri ai unei organizatii locale numita Nugida, o filiala a miscarii anti islam Pegida. Mai multi suspecti s-a dovedit ca au participat sau chiar au fost organizatori ai unor manifestatii xenofobe, au aratat politistii, potrivit independent.co.uk.

Purtatorul de cuvant al Procuraturii din Bamberg a declarat ca grupul ar fi planuit sa foloseasca explozibili, inclusiv doua petarde de un kilogram, pentru a ataca adaposturi de refugiati din oras in seara de Halloween.

Procurorul Erik Ohlenschlager a declarat ca membrii gruparii obsinuiau sa insufle „teama si teroare in randul solicitantilor de azil”. El a calificat gruparea drept periculoasa, scrie Suddeutsche Zeitung.

Bamberg-refugees

Werner Mikulasch, adjunctul sef al Politiei din Oberfranken, a declarat ca explozibilii pe care neo-nazistii ii detineau ar fi putut provoca daune serioase si chiar moarte daca ar fi fost detonati in spatii inchise.

Oficialii germani au avertizat asupra faptului ca violenta impotriva solicitantilor de azil creste de la o zi la alta ca urmare a sutelor de mii de persoane din Siria, Irak, Africa si Orientul Mijlociu care ajung in Germania.

Potrivit cifrelor furnizate de Associated Press, anul acesta au fost inregistrate peste 570 de infractiuni impotriva refugiatilor din tabere, de aproape trei ori mai multe ca in toate 2014. Cele mai multe infractiuni au reprezentat acte de vandalism, incendieri, propaganda si incitare la violenta.

Joi, ministrul de Interne Thomas de Maiziere a vizitat unul dintre adaposturile de refugiati si i-a laudat pe politisti pentru munca lor. El le-a cerut nemtilor sa nu tolereze actiuni nascute din teama sau din ura.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: