news

Al doilea pacient cu Covid-19 care este transferat in strainatate. Un avion l-a transportat de la Sibiu in Germania

Al doilea pacient cu COVID-19, in stare grava, a fost transferat de pe Sectia ATI din Spitalul Militar de Urgenta din Sibiu, intr-un spital din Germania, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al spitalului, plt. maj. Iancu-Paul Pereanu.

„La solicitarea familiei, un pacient de sex masculin, internat in spitalul nostru, a fost transferat in strainatate”, a precizat  plt. maj. Iancu-Paul Pereanu, purtator de cuvant al Spitalului Militar de Urgenta Sibiu.

Acest pacient a plecat de pe Aeroportul International din Sibiu in 18 noiembrie cu un charter privat, potrivit datelor oferite de aeroport.

„In cursul acestei saptamani am avut un singur zbor medical care a preluat un pasager, miercuri, 18.11.2020”, a precizat purtatorul de cuvant al Aeroportului International din Sibiu, Alexandra Pacurar.

Primul pacient cu COVID-19 transferat in strainatate de la Sibiu este un bolnav, tot in stare grava, care a plecat in 17 octombrie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, la un spital din Germania.

„Am avut o solicitare de transfer in strainatate. (Pacientul n.r.) a fost transferat in conditii de siguranta, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat vineri  directorul medical al spitalului, doctorul Florin Grosu.

Potrivit sursei citate, si primul pacient a fost transferat la cererea familiei, pentru ca avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular „plaman artificial”.

Potrivit GCS, judetul Sibiu are o rata de infectare de 8,9 la mia de locuitori, situandu-se pe primul loc in tara.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Peste 70 de tornade in SUA. Case distruse si pagube importante in Nebraska si Iowa

70 de tornade au fost inregistrate vineri in Statele Unite, de American Weather Services (NWS),…

1 minut ago

Romania se scufunda: o noua alunecare de teren a provocat surparea unei strazi, de aceasta data la Cluj

O alunecare de teren s-a produs pe o strada din Cluj-Napoca, fiind afectata una dintre…

4 minute ago

Vremea de Florii si de 1 Mai. Primavara se intoarce in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit specialistilor ANM,…

19 minute ago

Criminali si violatori rusi, invitati sa predea copiilor „patriotismul” in scoli, dupa ce au luptat pe fronturile din Ucraina

Dupa ce se intorc din razboiul din Ucraina, multi soldati rusi sunt invitati sa vorbeasca…

34 de minute ago

Spania la extreme: Cel mai lung si cel mai scurt nume de localitate

Spania are onoarea de a avea cel mai lung nume de localitate din UE si…

35 de minute ago

Un tribunal din Istanbul a condamnat-o pe terorista siriana care a comis un atentat cu bomba din noiembrie 2022 la 1.790 de ani de inchisoare

Un tribunal din Istanbul a condamnat-o pe principala autoare a atentatului mortal cu bomba comis…

49 de minute ago