Al treilea atac al Ucrainei asupra unei baze aeriene din Rusia in doar doua zile. Flacari la aerodromul militar din Kursk – Video

externe

O baza aeriana rusa din regiunea Kursk a fost atacata, marti dimineata, cu ajutorul unei drone. Acest lucru a fost anuntat de seful regiunii, Roman Starovoit.

Ca urmare a atacului cu o drona in zona aerodromului din Kursk, un rezervor de stocare a petrolului a luat foc. Nu s-au inregistrat victime. Incendiul este localizat.

Este al treilea atac din ultimele doua zile asupra unei baze militare ruse. Ministerul rus al Apararii a anuntat luni seara ca Ucraina a folosit drone pentru a ataca luni dimineata doua aerodromuri militare rusesti.

Intr-o declaratie preluata de agentia oficiala de presa rusa RIA Novosti, ministerul a precizat ca atacurile au avut loc „in regiunile Saratov si Riazan”, dar au fost interceptate de apararea aeriana.

„In dimineata zilei de 5 decembrie, regimul de la Kiev, pentru a dezactiva avioanele rusesti cu raza lunga de actiune, a incercat sa loveasca cu avioane fara pilot [drone] de fabricatie sovietica aerodromurile militare Diaghilevo din regiunea Riazan si Engels din regiunea Saratov”, se arata in comunicat.

„Apararea aeriana a Fortelor aerospatiale ruse a interceptat aceste drone ucrainene care zburau la joasa altitudine”, a adaugat ministerul. „Trei soldati rusi au fost ucisi, iar alti patru au fost raniti in urma atacului”.

„Ca urmare a caderii si exploziei pe aerodromurile rusesti a resturilor [dronelor] cu reactie, invelisul a doua avioane a fost usor avariata”, a precizat raportul.

Ucraina nu a confirmat ca a atacat vreunul dintre cele doua aerodromuri. Imagini recente din satelit arata un numar substantial de bombardiere strategice rusesti la baza aeriana Engels din Saratov.

Publicatii din Rusia au anuntat, luni dimineata, ca a avut loc o explozie la baza aeriana Engels din Rusia, doua bombardiere Tu-95 fiind avariate. O alta explozie a avut loc la o baza de langa Riazan.

Baza se afla la 700 km de cea mai apropiata baza aeriana a Ucrainei, fiind in raza de actiune a noii drone de atac a Ucrainei. Baza Engels se afla in regiunea Saratov din Rusia, la 400 km de Moscova.

Baza aeriana Engels este unul dintre locurile de decolare pentru avioanele rusesti care lanseaza rachete asupra Ucrainei. Ea gazduieste bombardiere strategice de tip Tu-95 si a fost rampa de lansare pentru numeroase atacuri impotriva Ucrainei.

Doua persoane au fost ranite.

„Cel putin dramatic. O alta lovitura a avut loc asupra unui aeroport militar rusesc de langa Riazan”, a anuntat jurnalistul Yaroslav Trofimov.

RIA Novosti anunta ca trei persoane ar fi fost ucise si sase ranite dupa ce o cisterna cu combustibil a explodat pe un aerodrom aflat in apropierea orasului Riazan, la sud-est de Moscova.

Explozia a avut loc intr-un hangar pentru avioane. Orasul Riazan se afla la aproximativ 200 de kilometri sud-est de Moscova.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: