Alaturi de tara. Peste 100.000 de romani din Diaspora au votat deja, mai multi decat in turul intai: „Astia chiar voteaza”

news

Pragul de 100.000 de romani care au votat in Diaspora a fost atins, vineri, inainte de ora 21.00, ora Romaniei, mai devreme decat in turul intai. De data aceasta, au votat cu aproximativ 10% mai multi romani decat in primul tur.

Numerosi romani din Diaspora care au votat posteaza pe Facebook indemnuri catre conationali de a merge si ei la vot. Romanii din Europa nu au uitat mesajul jignitor al Vioricai Dancila la adresa lor.

In acest al doilea tur al alegerilor prezidentiale, romanii din diaspora au din nou trei zile la dispozitie pentru a-si exprima optiunea la urne: vineri, sambata si duminica.

Pentru ei au fost organizate 835 de sectii de votare, care sunt deschise astfel: vineri, intre ora locala 12,00 si ora locala 21,00, iar sambata si duminica, intre ora locala 7,00 si ora locala 21,00. Alegatorii care la ora 21,00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei pentru a intra in localul de vot pot sa isi exercite dreptul de a alege pana la ora locala 23,59.

Harta si lista sectiilor de votare din strainatate pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: