politica

ALDE Europa, alaturi de Kovesi: „Extrem de stupid ce face Guvernul Romaniei, nu ne lasam influentati”

Sophie in ‘t Veld, europarlamentar ALDE, a declarat intr-o interventie pentru postul de radio BNR ca Romania nu se comporta demn de presedintia UE, facand tot posibilul pentru a evita numirea Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

Sophie in ‘t Veld a declarat ca fosta sefa a DNA este atacata pentru ca a avut prea mult succes in lupta anticoruptie din Romania. „Este de neacceptat”, a subliniat Sophie in ‘t Veld despre aceasta atitudine a guvernantilor romani.

Parlamentul European i-a audiat marti pe cei trei candidati pentru inalta pozitie din UE. Parchetul European va investiga si combate frauda si coruptia cu fonduri UE. Potrivit europarlamentului olandez, acest Parchet ar putea sa faca asta mai eficient decat se intampla acum la nivel national.

Sophie In ‘t Veld mai spune ca nu se va lasa influentata de campania romanilor impotriva lui Kovesi, ba chiar crede ca Guvernul Romaniei e complet ridicol.

„Extrem de stupid, e atat de clar la varf. Toate statele membre fac jocuri, dar sunt competente politic”, a spus olandeza pentru BNR.

Cu cateva zile inainte de audierea de la Bruxelles, Kovesi a fost citata de Adina Florea de la Sectia pentru investigarea magistratilor ca suspect pentru luare de mita si abuz in serviciu. Si atunci liderii ALDE Europa, inclusiv Sophie in ‘t Veld, au reactionat in sprijinul fostei sefe DNA.

Comisia pentru libertati civile (LIBE) din Parlamentul European se reuneste miercuri pentru a vota candidatul care va fi sustinut pentru sefia Parchetului European.

Sedinta incepe la ora 10:00 (ora Romaniei) si votul va fi dat la ora 12:00 (ora Romaniei) . Decizia vine dupa ce Comisia pentru Control Bugetar (CONT) deja a decis, marti seara, ca Kovesi e cel mai potrivit candidat pentru post.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rares Bogdan: „Cand o sa am eu parul lung, atunci o sa castige PSD-istii la Iasi”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan exclude posibilitatea ca PSD sa castige Consiliul Judetean Iasi, detinut in…

10 minute ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

2 ore ago

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

O oră ago

Accident in Sectorul 3 al Capitalei. Doua persoane au ajuns la spital dupa ce o masina s-a ciocnit cu un tramvai

Doua persoane au ajuns sambata la spital in urma unui accident in Sectorul 3 al…

42 de minute ago

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

4 ore ago