Lovitura naprasnica din partea DNA impotriva lui Victor Ponta. Masura foarte dura luata de procurori

politica

Procurorii DNA au impus un sechestru de 200 000 de euro pe imobile ce ii apartin lui Victor Ponta, au declarat surse  pentru Realitatea Tv. Masura a fost luata pentru recuperarea prejudiciului din dosarul „Tony Blair”.

DNA Ploiesti a impus masuri asiguratorii pe imobile ce ii apartin fostului ministru, in cuantum de 200 000 euro.

Victor Ponta se afla deja sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si de complicitate la spalare de bani, respectiv ca a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghita un loc eligibil la alegerile din 2012.

Procurorii DNA Ploiesti sustin ca, pentru desemnarea drept candidat pe listele PSD a lui Sebastian Ghita, intr-un colegiu electoral in care formatiunea politica sa aiba certitudinea ca va obtine mandatul pentru care se candida, Victor Ponta si-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidati. Confirmarea propunerii ar fi fost facuta de Ponta in scopul obtinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constand in plata sumei de 220.000 euro, necesara organizarii unei vizite in Romania a unei personalitati politice straine, fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair.
Suma de 220.000 de euro a fost obtinuta prin persoane interpuse, de la Ghita, potrivit DNA.

„Se urmarea astfel ca, prin mediatizarea unor intalniri alaturi de personalitatea care beneficia de notorietate internationala, Ponta Victor Viorel sa castige capital electoral, in conditiile in care, in cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau sa aiba loc alegeri locale si parlamentare“, se arata intr-un comunicat remis de DNA.

Pentru a crea aparenta ca vizita lui Tony Blair in Romania nu are loc la initiativa partidului, mai arata DNA, s-a stabilit ca intreaga activitate sa fie organizata prin intermediul unei organizatii nonprofit si apolitice, care sa induca ideea in randul opiniei publice ca intalnirea fostului premier al Marii Britanii cu Victor Ponta ar fi avut loc la initiativa celui dintai.

„In acest scop, Ponta Victor impreuna cu Ghita Sebastian i-au solicitat reprezentantului organizatiei nonprofit sa gaseasca o modalitate prin care politicianul strain sa fie chemat in Romania fara sa fie cunoscut faptul ca aceasta avea loc la initiativa lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionata de organizarea acestui eveniment sa fie suportata de Ghita Sebastian Aurelian prin intermediul unei societati comerciale controlate prin persoane interpuse. In acest sens, pentru a disimula originea ilicita a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, in coniventa cu inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, incheierea succesiva a doua contracte“, se mai arata in comunicatul DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: