Categories: externe

Alerta maxima in Occident: Teroristii ISIS au pus mana pe material RADIOACTIV si au un plan diabolic

O veste ingrijoratoare pentru lumea civilizata. Guvernul irakian banuieste ca Statul Islamic ar fi intrat in posesia unui material radiocativ extrem de periculos, pe care l-ar putea folosi in cazul unui atentat terorist de proportii asupra Occidentului.

Servicile de securitate sunt in alerta maxima, temandu-se ca militantii radicali ai ISIS ar fi sustras o parte dintr-un material radioactiv extrem de instabil, aflat intr-o unitate de stocare din Irak, noteaza Express.

Teroristii ar putea folosi acest material pentru a incerca sa confectioneze o bomba. Materialul radioactiv, Ir-192, care a fost stocat intr-o cutie de protectie de marimea unui laptop, a fost sustras de la un depozit aflat in apropierea orasului irakian Basra, in noiembrie.

Citeste si: O femeie din Koln si-a recunoscut AGRESORUL la TV intr-un reportaj despre refugiati

Furtul a iesit la iveala abia acum, astfel incat este posibil ca diabolicii specialisti ai ISIS sa fi inceput deja lucrul la devastatorul obiect explozibil.

Materialul a fost initial in posesia unei companii petroliere care actioneaza in Irak, pentru cercetare stiintifica. Acesta urma sa fie folosit pentru a testa eventualele defecte ale materialelor folosite pentru conductele de petrol si gaze.

Citeste si: „Ce-mi faceau era mai RAU decat moartea”. Marturia dureroasa a unei foste sclave a ISIS

Materialul a fost furat dintr-un depozit apartinand companiei americane petroliere Weatherford, aflat in afara zonelor controlate de ISIS.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

3 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

52 de minute ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

O oră ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

O oră ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

O oră ago