Alexandru Rafila, chemat din nou la Cotroceni. Iohannis a fost clar: „Nu este invitat in calitate de candidat la alegerile parlamentare”

politica

Presedintele Klaus Iohannis va avea, marti, la Palatul Cotroceni, o sedinta de evaluare si prezentare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, mai multi ministri si reprezentanti ai domeniului sanitar.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, la sedinta de la ora 15,00, vor participa si ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Ionel Paul Oprea, directorul general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”, Florin Oancea, directorul Institutului National de Sanatate Publica, Adriana Pistol, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, Alexandru Rafila, seful Directiei Medicale din cadrul MApN, Dragos Marian Popescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Brasov, Andreea Moldovan, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, Dumitra Gindrovel.

Klaus Iohannis a explicat, marti, saptamana trecuta, ca l-a chemat pe Alexandru Rafila la discutii la Cotroceni pentru ca acesta este reprezentantul Romaniei la OMS, iar nu in calitate de membru si candidat al PSD. In cursul aceleasi zile, Ciolacu a tinut sa-i atraga atentia lui Iohannis ca Rafila apartine PSD-ului.

”Pandemia nu are culoare politica si este, pe de alta parte, ca doctorul Rafila este reprezentantul nostru la OMS si in acea calitate a fost invitat, nu in calitate de candidat la alegerile parlamentare.

Colaborarea este, in aceasta faza, destul de greu de imaginat, in conditiile in care PNL este la guvernare si impreuna cu mine ne straduim, luam masurile care se impun, facem achizitiile, facem testarile, pregatim vaccinare si asa mai departe. Iar PSD sade pe o majoritate parlamentara cu care tot timpul a incercat sa traga frana de mana ca sa arate ca au solutii, doar ca nu au. Din ultimii 30 de ani, guvernele au fost PSD! Si ce au facut? Au creat un sistem sanitar care nu face fata si care nu livreaza ce isi doreste tot romanul”, a raspuns Iohannis, intrebat fiind in ce calitate l-a chemat pe Rafila.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reactionat imediat, marti, dupa ce Iohannis l-a chemat la Cotroceni si pe Alexandru Rafila, alaturi de Tataru si de Arafat. El a declarat ca a trebuit ca Romania sa ajunga la aproape 8.000 de cazuri de COVID-19 pe zi si la peste 120 de morti in 24 de ore pentru ca presedintele Klaus Iohannis sa accepte solutia propusa de social-democrati – o larga consultare cu toti specialistii in epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizeaza.

„A trebuit ca Romania sa ajunga la aproape 8.000 de cazuri pe zi si la peste 120 de morti in 24 de ore pentru ca presedintele Iohannis sa accepte solutia propusa de luni intregi de PSD: o larga consultare cu toti specialistii in epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizeaza. Sper ca presedintele Iohannis face acest gest nu doar pentru a-si salva imaginea, dupa cifrele devastatoare ale pandemiei publicate astazi. Ci pentru ca situatia grava in care am ajuns il obliga pe presedinte sa iasa din transeele electorale. Acum, cand sanatatea publica a tarii se afla pe marginea prapastiei, cand nu este inca prea tarziu, este nevoie de masuri clare, coerente, propuse de specialisti, nu de tot felul de habarnisti. Altfel, mii de vieti se vor pierde in continuare si vor fi trecute in contul ambitiei liberale pentru obtinerea unei puteri iluzorii”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adaugat ca „de luni de zile”, PSD i-a solicitat presedintelui Iohannis „sa renunte la rolul de lider de facto al PNL si sa redevina presedintele tuturor romanilor”.

„E bine ca macar in al doisprezecelea ceas a inteles ca trebuie sa asculte de sfatul specialistilor, iar apoi sa cheme la Cotroceni liderii tuturor partidelor parlamentare pentru a se ajunge la o intelegere unanima cu privire la planul prin care statul sa poata prelua din nou controlul asupra pandemiei”, a mentionat el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: