Alexandru Rafila: „In noiembrie am avut cea mai mare mortalitate inregistrata in Romania de la cel de-al doilea Razboi Mondial incoace”

news

​​In luna noiembrie a anului trecut, Romania a inregistrat cea mai inalta mortalitate lunara de la cel de-al doilea Razboi Mondial, a declarat luni Alexandru Rafila.

”In luna noiembrie a anului trecut am avut cea mai mare mortalitate inregistrata in Romania de la cel de-al doilea Razboi Mondial incoace – mortalitate lunara. Lucrul acesta, de fapt, ne arata ca exista in continuare vulnerabilitati la nivelul sistemului de sanatate si avem ocazia acum sa incercam sa abordam aceste lucruri”, a spus la Profit Health Forum, Alexandru Rafila, deputat PSD si vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Numarul deceselor din primele 11 luni ale anului trecut a fost mai mare cu peste 23.000 de persoane fata de perioada similara din anul anterior, arata datele transmise de Institutul National de Statistica.

Incepand din luna iunie 2020, in fiecare luna numarul deceselor a fost mai ridicat decat in 2019. Iar in noiembrie 2020, diferenta a fost foarte mare. Practic, numarul deceselor inregistrate in luna noiembrie 2020 a fost de 34.769 de romani, fata de putin peste 20.000 in noiembrie 2019.

Mai mult despre:

Comentarii: