Alexandru Rafila, umbrela pentru mafia lui Goleac si clanurile din Sectoarele 1 si 5. Cine sunt urmatorii pe lista PSD Bucuresti

politica

Alexandru Rafila este pe prima pozitie pe lista PSD Bucuresti pentru Camera Deputatilor, in spatele sau insa urmeaza nume reprezentative pentru mafiile din Sectorul 1 si Sectorul 4.

Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, ocupa pozitia a doua. El s-a remarcat prin numeroase matrapazlacuri in mandatul sau, noul primar Clotilde Armand anuntand de mai multe ori ca va fi cu siguranta arestat.

Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, se afla pe locul 4. Si pe numele acestuia exista numeroase plangeri penale la DNA.

Pe pozitia a 5-a, eligibila, se afla nimeni alta decat Nicoleta Matilda Goleac, nevasta lui Marian Goleac, fostul sef al ADP Sector 4. Despre Marian Goleac, Rise Project si Libertatea au scris zeci de articole, aratand ca acesta are legaturi stranse cu Clanul Sportivilor.

Lista candidatilor PSD Bucuresti

Camera Deputatilor

Alexandru Rafila
Daniel Tudorache, fost primar PSD Sector 1
Adriana-Diana Tusa, deputat
Daniel Florea, fost primar PSD Sector 5
Nicoleta Matilda Goleac, nevasta lui Marian Goleac
Rodica Nassar, lider PSD Sector 2

Senat

Gabriela Firea, fost primar PSD Bucuresti
Adrian Streinu-Cercel
Gabriel Mutu, fost primar PSD Sector 6
Daniel Zamfir, senator

Goleac, trimis deja in judecata pentru ca si-a falsificat diplomele, a primit in trecut informatii de la un ofiter de politie judiciara din DNA, Marius Moise. Acesta a fost  plasat recent sub control judiciar pentru luare de mita, favorizarea infractorului si folosirea de informatii nedestinate publicitatii.

Comisarul-sef Marius Eduard Moise, detasat la DNA in perioada 2016- 2020, unde a lucrat ca politist judiciar cu un procuror din cadrul „Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie” a revenit din martie in IGPR – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice.

Conform Rise Project, legatura politistului cu Marian Goleac ar fi fost ”veche, directa si constanta”, cei doi schimband informatii de interes comun intr-un parc sau intr-un restaurant din sector, unde fostul sef ADP4 avea incredere sa poarte astfel de discutii. Jurnalistii RISE Project vorbesc si despre cetateanul turk Isik Kakac, cunostinta comuna a lui Marius Moise si Marian Goleac si intermediar.

Isik Kakac detine compania de transport Taxi AS, service-uri auto si spalatorii si este prieten bun si cu cumnatul lui Goleac, Razvan Vaduva, sef la Directia Piete si administrator Totul Verde SA (fosta ADP4).

Conform Rise Project, pe comisarul Moise, Kakac il stie din 2010, iar Moise i-a vandut sotiei acestuia un apartament. De asemenea, politistul i-a vandut o masina si asociatului lui Kakac de la Taxi AS. Una dintre firmele omului de afaceri turc este cea pe numele careia e inmatriculata masina luxoasa Audi in care jurnalistii de la Libertatea l-au surprins intr-o vacanta petrecuta in insula greceasa Eghina pe Goleac.

In ceea ce priveste relatia cu cumnatul lui Goleac, Kakakc a declarat pentru Rise Project: ”Am cumparat impreuna un teren cu Razvan Vaduva pentru ca suntem prieteni. Este langa noi, la service, pe Turnu Magurele. Noi chiar locuim la un duplex in comuna Berceni cu Cocuta, cu soacra”.

DNA a reusit sa finalizeze un singur dosar in care Marian Goleac a fost trimis in judecata pentru inselaciune. El s-ar fi folosit de o diploma falsa de bacalaureat pentru a putea fi numit la conducerea ADP4.

Procurorii DNA au anuntat luni ca au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de Moise Marius Eduard, la data faptelor ofiter de politie judiciara din cadrul D.N.A. (pana in martie 2020), in prezent comisar sef in cadrul IGPR – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice.

Acesta este acuzat de luare de mita in forma continuata, folosire, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si favorizarea faptuitorului.

In aceeasi cauza se efectueaza cercetari penale si fata de un alt inculpat, reprezentant al unei societati comerciale, pentru complicitate la cele trei infractiuni.

”Inculpatul Moise Marius Eduard, in calitate de ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui functionar din administratia publica locala, in perioada octombrie 2018 – iunie 2019, foloase necuvenite pentru altul, constand in obtinerea a doua contracte pentru firma omului de afaceri, coinculpat in cauza. In schimb, ofiterul de politie judiciara ar fi promis functionarului acces la informatii nedestinate publicitatii, respectiv date cu privire la activitatile de urmarire penala derulate intr-un dosar al DNA. In perioada 2018 – 2020, inculpatul Moise Marius Eduard a utilizat un autoturism de lux inregistrat pe numele firmei in interesul careia ar fi actionat”, a transmis DNA.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: