Alianta cu Ponta? Doi cunoscuti jurnalisti amintesc ce au patit din cauza lui Ponta: „A trebuit sa suport somajul mai mult de un an”

politica

Jurnalistii Mircea Marian si Catalin Prisacariu relateaza doua experiente personale pe care le-au avut cu Victor Ponta, in contextul in care Opozitia ii face curte si cauta sa ii obtina sprijinul in vederea sustinerii motiunii de cenzura.

Mircea Marian relateaza cum a fost inchis postul TVR Info din cauza lui Ponta.

„In primavara lui 2012, putin inainte de a ajunge premier, Ponta a venit la Tvr Info si, la plecare, la iesirea din cladire, in spatele lui, niste fete au ras. Nu de el, ci asa…Omul a luat-o personal, s-a intors catre ele si le-a zis: ‘Puteti rade cat doriti, postul asta se va inchide si voi veti ramane somere’.

Ceea ce s-a cam intamplat: exact in ziua in care Ponta a devenit premier, emisiunea Ioanei Lupea si a mea a fost oprita – desi ne oferisem, in scris, sa o facem pe gratis! – iar putin mai tarziu s-a inchis tot postul.

Concedierea noastra de la Tvr Info venea la capatul a luni intregi de linsaj la Antena 3, in care eu si parintii mei – da, parintii mei – fuseseram insultati la modul cel mai ingrozitor, fara nici un drept la replica. (Btw, va mai mintiti cum il scosesera de pedofil pe judecatorul Danilet? Da, Gadea si Antena 3…)

Asa ca ma scuzati daca nu ma intereseaza considerentele pragmatice ale celor care azi sunt bot in bot cu niste jigodii ca Gadea si Ponta. Sigur, pricep foarte bine ce se intampla, ba chiar as zice ca pricep mai bine decat ai de imi explica, cu un machiavelism de bodega, de ce trebuie sa faca politica bot in bot cu astia. Eu, repet, nu impun standarde etice politicienilor. Good luck, daca credeti ca Ponta si Antena 3 sunt solutia.

Insa eu am amintirile mele, ranile mele, durerile mele si propria mea scara etica”, aminteste Mircea Marian.

Jurnalistul Catalin Prisacariu relateaza ca a ramas somer timp de un an tot din cauza lui Victor Ponta.

„Voi n-ati intrebat, eu va raspund: Ponta este genul ala de cacat de om (nu balega de animal) in care, de calci, puti pe viata. Iar daca mai si vorbesti cu el sau, Doamne fereste!, stai la masa, esti ori coprofan, ori coprofag. Iar pe vremea cand acest cacat conducea Romania, i se sugeau ciorapii si chilotii cu sarg de niste unii auto-numiti jurnalisti care azi sunt cu hipsterimea romana izbanditoare la butoniera. Nu stiu ce facea atunci liderul USR de azi, dar eu trebuia sa suport presiunile unui bisnitar de presa care-mi spunea ca Ponta e viitorul, apoi a trebuit sa suport somajul mai mult de un an. Asa ca, total irelevant cum ma aflu, pe mine sa nu contati ca sprijin prostii fara memorie care s-au excitat prea tare dupa ce li s-a bagat in urna mai des decat sperau ei”, a scris Prisacariu.

Liderul USR, Dan Barna, a explicat intr-o postare pe Facebook ce a cautat la aceeasi masa cu Victor Ponta.

„Foarte frumoasa poza cu mine si cu Ponta, dar cred ca are nevoie si de un context mai clar pentru a nu mai genera titluri fake news. Sunt zilele astea la Bruxelles pentru discutiile pe marginea formarii noului grup En Marche – ALDE – USR PLUS. M-am intalnit cu Victor Ponta care era si el aici si am avut o discutie 15 minute in care i-am cerut sa sustina motiunea de cenzura si Pro Romania sa il sustina pe Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului.

Da, am discutat despre aceste subiecte pentru ca sunt doua teme pentru care avem nevoie de toate voturile Opozitiei si este normal sa vorbim intre noi. Nu am negociat, nu am facut si desfacut guverne, nu am vandut pielea ursului din padure. I-am spus ca e de dorit ca pozitia anti PSD pe care o declara public sa fie urmata si de niste fapte (si voturi) concrete.

A fost o discutie fireasca, una care ar fi trebuit sa se desfasoare in Parlament, dar pentru ca eram amandoi aici, a avut loc la Bruxelles. Cam atat de pe frontul de Vest”, a explicat Dan Barna.

Mai mult despre:


Comentarii: