Alice Iacobescu a fost scoasa brusc, definitiv, de pe post. Ultimul interviu a fost cu Laura Codruta Kovesi

news

Alice Iacobescu a fost scoasa, joi, definitiv de pe postul Digi24, desi preavizul ii expira pe 5 octombrie. Ultimul interviu pe care l-a facut la Digi24 a fost cu Laura Codruta Kovesi.

Anuntul despartirii bruste de Digi24 a fost facut, joi noapte, chiar de jurnalista.

„A venit ca o surpriza, dar si ca o incheiere fireasca: ultimul meu jurnal la Digi24 nu va fi pentru ca a fost. Nu stiam cand am intrat astazi in emisie si ma bucur ca nu am stiut, pentru ca o parte din energie si concentrare ar fi fost neutralizata de emotie si ar fi fost pacat.

Astazi, am avut bucuria de a incheia cei aproape 8 ani de jurnalism la Digi24 cu un Breaking News autentic, iar energiile in echipa au fost exact cele care ne lipseau.

Le multumesc tuturor celor care au contribuit din plin la reusitele din ultimii aproape 8 ani. Multumiri si toata admiratia jurnalistilor si tehnicienilor care pun suflet si isi fac meseria cu respect in primul rand fata de ei si cu responsabilitate fata de public.

Mii de multumiri tuturor celor care m-au sustinut si ma sustin in continuare in ceea ce fac. Mesajele voastre sunt o fabuloasa sursa de incredere si creativitate. Pe curand!”, a scris Iacobescu.

Miercuri, ea a acordat un interviu pentru Pagina de Media in care a avut mai multe critici la adresa postului Digi24.

„Am constata, de-a lungul ultimilor doi ani, ca felul in care consider eu ca am obligatia sa fac jurnalism nu se mai suprapune sau se suprapune din ce in ce mai putin pe felul in care Digi24 vrea sa isi atraga audienta.”

„Daca tu incepi sa-i copiezi pe ceilalti nu faci decat sa-ti nemultumesti propriul public, care se simte dezamagit si in nici un caz nu vei atrage publicul celorlalte televiziuni, pentru ca acel public este deja fidelizat.”

„Am ajuns intr-un punct in care ma doare divergenta de viziune in ce priveste politica editoriala.”

„Discutii despre fente politice nu zic sa nu avem, dar sa le oferim o pondere mai mica.”

„Fiecare are un loc de munca si un sef si niste colegi. Sunt situatii in care seful recunoaste competentele din jurul lui si recurge la ele sau sunt situatii in care seful se izoleaza in centrul unui grup mai mic, minoritar de oameni si aceia sunt cei care fac legea in compania sau biroul respectiv. Eu nu pot sa bat la usa si sa-i dau lectii de jurnalism sefului meu. Seful meu, daca vrea sa stie despre jurnalism, stie foarte bine ca se poate baza pe mine.”

Mai mult despre:

Comentarii: