politica

Alt „specialist”. Ministrul Apararii crede ca Austria este in NATO. Austria nu a fost niciodata in NATO si nici nu vrea sa adere

Ministrul Apararii, Vasile Dincu, a facut o noua gafa, afirmand la Digi24 ca Austria face patrte din NATO. In realitate, Austria nu a fost niciodata in NATO si nici nu are de gand sa adere la aceasta organizatie.

Dincu a declarat la Digi24 ca aceasta este una dintre putinele tari din organizatia nord-atlantica ce mai are armata obligatorie.

„Sigur ca sunt tari, Austria, de exemplu, care este o tara moderna, face parte din NATO si are un sistem de armata obligatorie. Dar este o exceptie aproape in zonele noastre. Sigur, este si o tara cu populatie mica”, a afirmat Vasile Dincu, citat de Press Hub.

In realitate, Austria nu a facut niciodata parte din NATO. Viena si-a declarat „neutralitatea perpetua” dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Chiar si in contextul razboiului din Ucraina, ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg a declarat in mai anul acesta ca tara nu are nicio intentie de a adera la organizatia nord-atlantica.

„Avem o situatie geografica complet diferita. Avem si o istorie diferita si cred ca trebuie pur si simplu sa se tina seama de asta”, a explicat el presei cu ocazia unei reuniuni a ministrilor de externe din Uniunea Europeana, la Bruxelles.

Schallenberg a adaugat ca asta nu inseamna ca Austria este neutra politic: „Nu exista neutralitate intr-un razboi de agresiune”, a spus ministrul, referindu-se la invazia rusa in Ucraina. „Am adoptat o pozitie foarte clara, sustinem toate sanctiunile si face tot ce putem in privinta sprijinului”.

Intrebat daca securitatea Austriei poate fi garantata in afara NATO, reprezentantul guvernului de la Viena a afirmat ca tara sa intentioneaza sa creasca investitiile in securitate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Micutzu, despre Ciolacu: „Nu stie sa lege cinci cuvinte, pare la baza analfabet. Eu zic ca de asta nu-i vedem pe astia cum scriu” – Video

Actorul Cosmin Nedelcu (Micutzu) are o pozitie acida in legatura cu premierul PSD Marcel Ciolacu.…

2 ore ago

Noua capitala a Egiptului, de peste 58 de miliarde de dolari, prinde viata. Metropola va avea 6,5 milioane de locuitori

In incercarea de a rezolva problema supraaglomerarii din Cairo, guvernul egiptean a decis, acum aproape…

2 ore ago

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

4 ore ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

4 ore ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

5 ore ago