politica

Alta trasnaie in Parlament. Ciolacu, ales presedinte al Grupului PRO-America. Din grup mai fac parte si Grindeanu, Firea, Simonis, Corlatean, Romascanu

Parlamentul l-a desemnat, in sedinta comuna de marti, pe Marcel Ciolacu ca presedinte al Grupului PRO-America, in timp ce fostul lider liberal Ludovic Orban, care ocupa pana acum aceasta functie, a fost retras din aceasta structura a Legislativului.

Parlamentarii au decis, de asemenea, ca senatorii liberali Nicolae Ciuca si Florin Citu sa faca parte, ca membri, din grupul PRO-America.

Totodata, din acest grup va face parte senatorul PSD Radu Oprea.

Grupul PRO-America a fost constituit in mai 2021 de Parlament.

Pentru schimbarea liderului grupului si a componentei acestuia s-au inregistrat, marti, 347 voturi „pentru”, 13 „impotriva” si trei abtineri.

Potrivit hotararii adoptate, din acest grup mai fac parte din partea PSD – Adrian Chesnoiu, Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Alfred Simonis, Diana Tusa, Titus Corlatean, Vasile Dincu, Gabriela Firea, Lucian Romascanu, Ana Maria Catauta, iar din partea PNL – Sebastian Burduja, Laurentiu Leoreanu, Gigel Stirbu, Cristian Bacanu, Daniel Constantin, Roberta Anastase, Septimiu Bourceanu, Eugen Tapu Nazare, anunta Agerpres.

Reprezentantii USR in Grupul PRO-America sunt Dan Barna, Cosette Chichirau, Mihai Badea, Denisa Neagu, Monica Berescu, ai AUR – George Simion, Claudiu Tarziu, Adrian Costea, ai UDMR – Rozalia-Ibolya Biro si Lorand Antal. Grupul minoritatilor este reprezentat de Andi Grosaru.

„Sunt onorat ca am preluat conducerea grupului PRO-America din Parlament intr-un moment in care Parteneriatul Strategic cu SUA se afla la cel mai inalt nivel si in aceeasi zi in care am desfiintat grupurile de prietenie cu Federatia Rusa si Belarus.

Voi continua sa impartasesc viziunea de politica externa si de securitate a Romaniei care se bazeaza pe cei trei piloni: statutul de membru UE, rolul in cadrul aliantei NATO si Parteneriatul Strategic cu SUA.

Voi urma fara ezitare calea pe care am ales-o in urma cu 30 de ani, aceea de membru puternic al comunitatii transatlantice, care contribuie semnificativ la securitatea si prosperitatea sa.

Obiectivele mele ca presedinte al grupului PRO-America vor viza in principal crearea unui mediu propice pentru afaceri si investitii prin:

– sporirea predictibilitatii si transparentei legislatiei fiscale;
– asigurarea unui cadru legislativ stabil si transparent, care sa ofere beneficii economiei nationale si investitorilor;
– identificarea de noi oportunitati pentru investitii americane (de ex. in energie)”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata in apropiere de Sf.…

37 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

O oră ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago